Süleymaniye'nin Görüntüsünü Bozan Yurt İnşaatını İBB Mühürledi, İskeleler ve Kalıplar Söküldü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Süleymaniye Camii'nin silüetini bozduğu gerekçesi ile İlim Yayma Vakfı'nın tartışılan yurt inşaatının mühürlendiğini açıkladı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı tarafından bir süredir yurt yapımı için bir inşaat çalışması yapılıyordu. Kamuoyunda bu yurt inşaatı Süleymaniye'nin silüetini bozduğu nedeniyle yoğun bir tartışma yaratmıştı. Bu yurt inşaatı ile alakalı olarak bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok kritik bir adım attı.

FATİH BELEDİYESİ 3 GÜNLÜK SÜREDE İŞLEM YAPMAYINCA İBB İNŞAATI MÜHÜRLEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapılan inşaatın mühürlenmesi için Fatih belediyesi'ne 3 günlük süre vermişti. Verilen bu 3 günlük süre bugün doldu. Süre dolar dolmaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili ekipleri Fatih Belediyesi'nin mühürlemediği inşaata giderek inşaatı mühürlediler.

İNŞAATTA İSKELELER VE KALIPLAR SÖKÜLDÜ

Büyük bir tepkiye neden olan inşaat ile alakalı olarak inşaatın sahibi olan İlim yayma Vakfı'nın da geri adım attığı bildirildi. Bu amaçla inşaatta bulunan iskelelerle kalıpların İlim Yayma Vakfı tarafından söküldüğü belirtildi.

EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMA YAPIP İZİN VERMEYİZ DEDİ

Süleymaniye'nin görüntüsünü bozan yurt inşaatının İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince mühürlenmesinin ardından Başkan Ekrem İmamoğlu da bir açıklama yaparak konuya dair, "Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii'nin silüetini bozan yurt inşaatı için bizim tanıdığımız süre doldu. Gereken işlemlerin yapılmamasından dolayı bu inşaat biziğm ekiplerimizce mühürlendi. Biz oldukça İstanbul'un tarihi ve manevi değerlerini korumada herhangi bir zaafiyet sözkonusu bile olamaz. Kesinlikle bu konuda taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İLİM YAYMA VAKFI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Süleymaniye'deki yurt inşaatının sahibi olan İlim Yayma Vakfı tartışmalara dair önemli açıklamalar yapmıştı. Vakfın yaptığı açıklamalarda yasal olmayan bir inşaatın yapılmadığı, inşaat alanında daha önce de bir başka yapı olduğu ve yeni inşaatın eski yapıdan daha küçük olduğu belirtilmişti. Süleymaniye'nin görüntüsüne zarar verme konusunda eleştirileri reddeden İlim Yayma Vakfı, Süleymaniye çevresinin açılması için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını kamuoyuna ilan etmişti.

Emlak Haberleri Haberleri