Sultan Abdülhamid'in Hayaliydi: Filyos Projesi Tamamlanıyor!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı olan Filyos Limanı projesi için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken dev projenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine yetiştirilmesi hedefleniyor.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı olan Filyos Limanı projesi için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken dev projenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine yetiştirilmesi hedefleniyor. Sultan Abdülhamid Hanın döneminde hayata geçirilmesi amaçlanan ancak yarım kalan proje raftan indirilerek yeniden çalışmalara başlanmıştı.

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid döneminde ilk çalışmalara başlanan Filyos Projesi farklı nedenlerle çeşitil defalar üzerinde çalışılmaya başlanmasına rağmen bir türlü tamamlanamamış ve yarım kalmıştı.



Şu ana kadar fiili olarak yüzde 80 seviyesinde tamamlanan proje hakkında Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir yeni açıklamalarda bulundu. Projenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılma hedefi olduğunu belirten Demir söz konusu projenin tamamlanması ile beraber bölgenin en nitelikli limanı olacağını dile getirdi.



2 ETAP HALİNDE YAPILACAK, İKİNCİ ETAP 2021 YILININ ŞUBAT AYINDA TAMAMLANACAK!



Demir yapmış olduğu açıklamasında projenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenen 29 Ekim tarihine kadar tamamlanması için çalıştıklarını belirterek bu süre zarfında olmasa dahi mutlaka yıl sonuna kadar ihale sürecinin de tamamlanarak projenin devreye girmesini istediklerini dile getirdi.



Pojenin ikinci etabı ise 2021 yılının Şubat ayına kadar tamamlanacak. Bu etapta liman projesine 44 adet kazık çakılması, 2 bin 450 metre uzunluğunda toplam 50 bin metreküp kronman betonu dökülmesi ve üst yapı işleri dahilinde toplam 75 bin metreküp beton döküm işi tamamlanmış olacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri