Taksim Meydanı'nı Yeniden Düzenleyecek Tasarım Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 142 projenin yarıştığı Taksim Meydanı tasarım yarışması sonuçlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 142 projenin yarıştığı Taksim Meydanı tasarım yarışması sonuçlandı.Yapılan açıklamaya göre yarışmayı kazanan 3 proje halk oylamasına sunulacak ve Taksin Meydanı'nın yeni haline İstanbullular karar verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre öce Taksim Meydanı için tasarım yarışması düzenlendi. Bu yarışmaya Türkiye'den ve yurt dışından olmak üzere çok önemli isimler projeleriyle katıldılar. 142 projenin kıyasıya rekabet içerisine girdiği yarışmanın sonuçlandığı bildirildi.



TAKSİM MEYDANI TASARIM YARIŞMASINI KAZANAN 3 PROJE AÇIKLANDI



Taksim ve çevresinin yeniden düzenlenmesi için yapılan tasarım yarışması sonuçlandı. 142 proje arasında kazananlar Şerif Süveydan'ın liderliğinde yapılan 15 no'lu proje, Bünyamin Derman'ın diğerliğinde yapılan 16no'lu proje ve Kutlu İnanç Bal'ın liderliğinde yapılan 19 no'lu proje şeklinde açıklandı. Bu kazanan üç proje şimdi İstanbul'da halk oylamasına sunulacak. Taksim'in yeni görünümüne İstanbullular karar verecekler.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat tasarım yarışması ile alakalı bir açıklama yaparak, “Taksim Meydanı tasarım yarışması tamamlandı. Kazanan 3 projeyi de halk oylamasına sunacağız ve kararı ortak akılla vereceğiz. Taksim hak ettiği şekilde tekrar İstanbul'un önemli merkezlerinden birisi haline gelecek.” dedi.



Taksim Meydanı'nın yeniden tasarlanması için büyük emekler verildiğini söyleyen Mahir Polat, “Çok nitelikli bir kadroyla aylardır büyük emekler vererek çalışıyoruz. Oluşturduğumuz jüri,personellerimiz, 142 projeyi hazırlayan ekipler Taksim Meydanı için çok büyük bir emek ortaya koydular. En önemli aşamayı geçtik. Şimdi yeni Taksim Meydanı için harekete geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri