Talepler Tavan Yaptı Fiyatlar Katlandı! Proje Bölgesinde Arsa ve Arazisi Olanlar Zengin Oldu

1915 Çanakkale Köprüsünün etrafında bulunan arsa ve arazilerin fiyatları katlandı. Çok büyük bir kısmı satılan araziler yatırımcıların yeni gözdesi konumunda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 1915 Çanakkale Köprüsünün açılışı yapılacak. 18 Mart tarihinde gerçekleştirilecek açılış bölgeye büyük bir değer kattı. 2017 yılından bu zamana kadar devam eden proje etrafında yer alan tüm arsa ve arazilerin değerlenmesine neden oldu.

ARSA ARAZİ FİYATLARI YÜZDE 600 ARTTI

Proje öncesinde bölgede arsa ve arazisi bulunanlar, projenin başlaması ve daha sonra tamamlanmasıyla büyük bir kazanç elde ettiler. Projenin ilk duyulması ile birkte başlayan fiyat artışları tamamlanmasıyla zirve noktaya ulaştı. Şuan projenin etrafındaki arsa ve arazilerin değerinin yüzde 500 arttığı, bu oranın bazı noktalarda daha yüksek olduğu öğrenildi.

Projenin ekseninde yazlık bölgelerde ise fiyatlar katlandı. Çok yükselen fiyatlara rağmen ise talep her zamankinden daha fazla. Köprüyle birlikte İstanbul ve Avrupa ile bağlantı süresi iki saate düşen Çanakkale, sanayi yatırımcılarının da akınına uğramış durumda bulunuyor.

OSB'de Doluluk Oranı Yüzde 100 Oldu

Bununla birlikte köprünün diğer etkileri de hissedilmeye başlandı. Çanakkale Köprüsü'ne 14 kilometre mesafedeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) doluluk yüzde 100'e ulaştı. OSB Yönetimi taleplerin artmasıyla birlikte 440.000 m2'lik alanı yatırımcıların kullanımına açtı. Bölgede köprünün etkisiyle başlayan hareketlilik açılışa yakın artarak devam ediyor.

Çanakkale OSB Başkanı Fahrettin Ersoy yaşanan bu sürece ilişkin de açıklamalarda bulundu. Organize Sanayi Bölgesinde karar verilen genişlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ersoy son durum hakkında "OSB'de 67 parselimiz doldu. Merkez OSB'de yeni genişleme alanı yaptık, orası da doldu. Kağıt sektöründe bir yatırımcı 250 bin metrekare yer istedi" ifadelerini kullandı.

Emlak Haberleri Haberleri