Tamamen Kripto Para İle Ödenen Dünyanın En Büyük Emlak Satışı Yapıldı!

Kripto para birimleri kullanılarak yapılan dünyanın en büyük emlak satışı yapıldı. Amerika'nın Florida eyaletinde yer alan Miami Beach'in Surfside mahallesinde 195 milyon liralık satış bitcoin kullanılarak yapıldı. Söz konusu satış dünyanın şimdiye kadar yapılan en büyük emlak satışı olarak kayıtlara geçti.

Dünyada kripto para kullanılarak yapılan en büyük emlak satışı Amerika'nın Florida eyaletinde yer alan Miami Beach'in Surfside mahallesinde gerçekleşti. Amerika'nın Florida eyaletinde yer alan Miami Beach'in Surfside mahallesinde yer alan Antonio Citterio tarafından 12 katlı Arte Surfside binasının 9. katındaki 5 bin 67 metrekarelik çatı katı dairesini kripto para ile satacağını duyurmasından sadece haftalar sonra satıldı.

OKYANUS MANZARALI 4 BANYOLU, 4 YATAK ODALI ÇATI KATI

Florida'daki Miami Beach'in Surfside mahallesinde 22,5 milyon dolarlık (yaklaşık 195 milyon TL) bir çatı katı, ABD'de tamamen kripto para birimiyle ödenen, bilinen en büyük emlak anlaşması olma rekorunu kırdI. Dev çatı katı 3 bin metrekarelik dev terası ile dikkat çekerken 4 banyosu, 4 yatak odası da bulunuyor.

Söz konusu satış ile ilgili olarak bitcoin ile ödeme yapan kişi adının Anonim kalmasını şart koşarken satışı yapan ev sahibi ile öncesinde gizlilik sözleşmesi imzaladı. Gizlilik sözleşmesi nedeni ile para birimi olarak sadece kripto para ifadesi yer alırken bu para biriminin bitcoin mi yoksa başka bir kripto para mı olduğu konusunda da açıklama yapılmadı. Blochain alışveriş için sürecin 10 günden tamamlanacağı belirtilirken söz konusu satışın kripto para birimlerinin son derece tartışıldığı bir dönemde gelmesi piyasa için olumlu kabul edildi.

Özellikle de dün eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından kripto para birimleri için yapılan olumsuz açıklamalar sonrasnıda yoğun bitcoin satışı yaşanmış ve güven kaybı nedeni ile dalgalanma yaşanmıştı. Süreçte yapılan bu son satış haberi kripto para piyasasında tekrar güven dalgalanması ile olumlu hava yarattı.

Emlak Haberleri Haberleri