Tamamlanmış Konutların Satışında Artış! Kötü Sürpriz Yaşamamak Adına Dikkat Edilmesi Gerekenler

2020 yılının son döneminde gerçekleştirilen konut satışlarının önemli bir bölümü tamamlanmamış projeler adına oldu.

2020 yılının son döneminde gerçekleştirilen konut satışlarının önemli bir bölümü tamamlanmamış projeler adına oldu. Bu projelerden ev almak isteyenler ise çok kapsamlı bir sözleşme hazırlamak zorundalar. İşte herhangi bir kötü durum, mağduriyet yaşanmaması adına sözleşmede yer alması gerekenler.

Konut satışlarına dair gerçekleştirilen özel bir araştırmada, 2020 yılsonunda yapılan satışlarda tamamlanmamış olan konutların satış oranlarında artış olduğu ortaya çıktı.



Tamamlanmış konut satışlarının yükselmesinde ilk neden fiyatların daha uygun olması ikinci neden ise kredi faiz oranlarının yüksek olması. Bu projelerden konut alanlar indirimli fiyat avantajından yararlanırken en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri hazırlanan sözleşme.



TAMAMLANMAMIŞ KONUT SATIŞLARINDA SÖZLEŞME DETAYI



Ev alım sürecinde yaşanan maüduriyetlerin büyük bir kımsı temelden ev alımlarında, tamamlanmamış projelerden ev alımlarında yaşanıyor. Bu durumun en önemli nedeni firmaların projeye dair söz verdikleri planın aksaması oluyor. Bazı projelerde ise firmalar konutları tamamlayamıyor.



Konut teslimi sürecinde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına ise vatandaşlar imzalanan sözleşmede tüm detayları açık bir şekilde belirtmeliler.



Temelden ev alımlarında yaşanan en sorunların başında teslim süreci geliyor. Vatandaşlar hakkaybı olmaması adına sözleşmede teslim sürecine dair tüm detaytarı, firmanın teslim tarihine dair veaatlerini sözleşmede belirtmeli.



Bu tür konut alımlarında yaşanan ikinci büyük mağduriyetler ise satışı yapılan konutların gösterilen konutlardan farklı olması. Tüm alanların büyüklüklerinin yapılarının gösterilen imar planında olduğu gibi olması sözleşmede bildirilmeli. Konutlarda kullanılan malzemelerde oldukça önemli. Gösterilen ile teslim edilen arasında malzeme kalitesinden doğan farklılık olabilir. Sözleşmede kullanılacak her ürünün markasına kadar detaylar yer almalı.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri