Tapu Dairesi Bayram Tatili Kaç Gün, Ramazan Bayramı'nda Tapu Daireleri Açık Mı, Çalışacak Mı?

Ramazan Bayramı tatili için geri sayım başlarken tapu dairelerinin çalışma saatleri de merak konusu oldu. Bayram tatili kaç gün, 9 gün olacak mı, tapu daireleri bayramda açık mı, ne zaman açılacak?

Son dönemde yükselen konut ve arsa fiyatları ile emlak piyasası yeniden gözde yatırım araçları arasına adını yazdırmayı başarırken bu da tapu işlemlerinin sayısını arttırmıştı. Tapu daireleri büyük bir yoğunluk yaşarken araya girecek olan Ramazan Bayramı da tapuda işlem yaptırmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya başlanmıştı.

Süreçte tüm beklentilere rağmen Ramazan Bayramı tatili uzatılmamış, araya giren Perşembe ve Cuma günlerinin de idari izin sayılarak bayram tatilinin 9 güne uzatılacağı beklentisi boşa çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrası yapılan konuşmada bayram tatiline yer verilmemişti. Ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanan köprü ve otoyolların geçiş ücreti için alınan kararda bayram tatili 3,5 gün olarak ilan edilmişti.

TAPU DAİRELERİ BAYRAMDA AÇIK MI, RAMAZAN BAYRAMINDA KAÇ GÜN KAPALI?

Ramazan Bayramı tatili bu sene 1 Mayıs 2022 Pazar günü arefe günü itibari ile başlayacak. Ramazan Bayramı 1. tatil günü ise Pazartesi günü itibari ile başlayacak. Tapu dairelerinde çalışmalar 29 Nisan 2022 Cuma günü itibari ile mesai saatinin bitmesi ile sona erecek. Bayram tatili kapsamında tapu daireleri 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü, 3 Mayıs 2022 Salı günü ve 4 Mayıs 2022 Çarşamba günü kapalı olacak.

Resmi bayram tatilinin sona erdiği 5 Mayıs 2022 Perşembe günü ise tapu dairelerinde mesai tekrar başlayacak. Perşembe günü tüm tapu daireleri açılacak ve tapu işlemleri yeniden başlayacak.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri