Tapu Genel Müdürlüğü'nün Web Tapu Uygulaması ile 30 Bin Konut Online Satıldı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Mart ayının ortasından itibaren uygulamaya koyduğu Web Tapu uygulaması ile 30 bine yakın konut satış yapıldığı açıklandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Mart ayının ortasından itibaren uygulamaya koyduğu Web Tapu uygulaması ile 30 bine yakın konut satış yapıldığı açıklandı. Bu süre zarfından uygulama üzerinden yapılan toplam işlem sayısı ise 112 binin üzerinde.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerden bir tanesi de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden gelmişti.



Kurum virüsün etkilerinin ilk göstermeye başladığı günlerde yeni bir uygulama ile online işlemlere başlamıştı. Çevre Bakanlığı'ndan elde edilen biglilere göre Web Tapu uygulaması ile kısa sürede çok sayıda işlem internet üzerinden yapıldı.



WEB TAPU UYGULAMASI İLE 30 BİN KONUT SATIŞI YAPILDI



Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamanın kullanımına 18 Mart tarihinde başlanmıştı. O tarihten bu zamana kadar kısa süreçte uygulama vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanıldı. Bu süreçte evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşlar uygulama üzerinden toplam 113 bin işlem gerçekleştirdiler. Bu işlemlerinin en dikkat çekeni ise konut satışları oldu. Uygulama üzerinden bu süre içerisinde 29 bin 748 konut, online olarak satıldı.



Konut satışlarına dair elde edilen bilgilere göre 18 Mart 1 Nisan tarihleri arasında en çok konut satışı İstanbul'da oldu. Toplam 15 bin konut satışının olduğu İstanbul'da ilçelere göre sıralama ise Esenyurt, Pendik, Ümraniye, Küçük Çekmece ve Kadıköy şeklinde oldu. Listenin ikinci sırasında ise Ankara 8674 konut ile ikinci sırada yer alırken İzmir 6 bin konut ile listenin üçüncü sırasında bulundu.



İPOTEK KALDIRMA İŞLEMLERİ DE ONLİNE YAPILDI



WEB Tapu uygulaması kapsamında konut satışlarının dışında ayrıca 19 bin 370 vatandaş borcunu ödeyerek ipoteklerini kaldırdı. Yine 18 Mart 1 Nisan döneminde 14 bin 110 vatandaş da bankalardan kredi alarak Web Tapu üzerinden ev sahibi oldu.



Vatandaşların kalabalıktan uzak tutulmasının sağlanması amacıyla uygulamaya giren Web Tapu uygulaması bu süre zarfında daha fonksiyonel hale getirildi ve vatandaşların çok sayıda işlemi kurum birimlerine gitmeden mobil olarak yapmalarına imkan sağlandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri