Tapu Müdürlüğü sahtecilik girişimlerine karşı tapusu olanları uyardı e-Devlet SMS kaydı yapılmasını istedi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapusu olan kişileri uyararak sahtecilik girişimlerine karşı e-Devlet tapu SMS kaydı yapılmasını istedi. Böylelikle tapusu olan kişiler kendilerini güvence altına almış olacaklar.

Son dönemde yükselen konut ve arsa fiyatları dolandırıcıların da iştahını kabartırken tapu dairelerinde çok sayıda sahtecilik girişimi önlendi. Tapu memurlarının son derece titiz ve dikkatli çalışmaları ile engellemiş oldukları bu girişimlerin sayısı artarken tapu sahiplerine kritik uyarı yapıldı. 

Tapusu olan kişiler için kurulan tuzaklar her geçen gün artarken tapuda dublörlü dolandırıcılık vakaları bile yaşanmaya başlanmıştı. Sahte vekalet ve kimlik belgeleri ile vatandaşlar mağdur duruma düşerken bu mağduriyeti ortadan kaldırmak ve vatandaşlar güvenliğini sağlamak adına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü e-Devlet üzerinden Tapu SMS uyarısı yaptı. 

TAPUSU OLANLARA KRİTİK UYARI GELDİ: E-DEVLET TAPU SMS KAYDI YAPMANIZ GEREKİYOR! 

Tapuda yaşanan dolandırıcılık olayları hakkında açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü "Tapu sicil kayıtlarının güvenliğinin artırılması amacına yönelik olarak taşınmazla ilgili maliklerinin isteğiyle ya da istek dışı gerçekleşecek herhangi bir işlem yapıldığında e-devlet üzerinden beyan edilen doğru ve güncel cep telefonu numarasına SMS yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.

Bu yeni uygulamayla vatandaşların adlarına kayıtlı taşınmazlar, do­landırıcılık ve sahteciliğe karşı korunmaktadır. E-devlet hizmeti kapsamında; tapu harçlarını­zı sorgulayabilir, taşınmazların tapu bilgilerine ve detay bilgilerine ulaşılabilirsiniz. Telefon ve adres bilgilerini beyan edilebilir, sistemde kayıtlı olmayan T.C. kimlik numaralarının entegrasyonunu beyan esası ile sağlayabilirsiniz" diyerek e-Devlet üzerinden kayıt yapılmasını istedi. 

E-DEVLET TAPU SMS KAYDI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Tapu SMS kaydı ile kişinin tapusu üzerinde devir, satış ve ipotek gibi işlemlerin yapılması için randevu alınması durumunda cep telefonuna bilgilendirme mesajı gönderilmektedir. Bu sayede kişinin bilgisi ve izni olmadan tapusu üzerinden işlem yapılması riski ortadan kaldırılmaktadır. Tapu SMS kaydı yapmak için TC kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet sitesine giriş yapmanız yeterlidir. 

Ardından ise arama bölümüne TAPU SMS KAYDI yazarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Telefon Bilgileri Beyan sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada yer alan bilgilendirme metnini okuyup onay kutucuğunu işaretledikten sonra aşağı bölümde yer alan cep telefonu numarası alanına güncel kullandığınız numaranızı girerek ücretsiz SMS bilgilendirmesi almaya başlayabilirsiniz. Böylelikle tapunuzu güvence altına almış olursunuz. 

Emlak Haberleri Haberleri