Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden görüntülenen afet alanları, fay hatları, riskli bölgeler, sit alanları, çevre ve turizm alanları gibi bilgiler için yeni bir düzenleme üzerinde çalışmalar başlandı.
Yapılan çalışmaların devreye girmesi ile beraber tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu sağlanmış olacak. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından büyük önem taşıyan pek çok bilgiye ilgililer ve vatandaşlar da ulaşabilecekler.
HANGİ DAİREDE KİM OTURUYOR, KAÇ SENEDİR OTURUYOR, EV SAHİBİ Mİ, KİRACI MI HEPSİ TEK BİR EKRANDAN GÖRÜNTÜLENECEK!
Konu hakkında açıklamada bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı belediyelerin inşaat izni verdiği aşamadan inşaat bittikten sonraki oturma izni verilen tüm aşamalardaki bilgilerin MAKS sistemine girildiğini belirterek "Bu sistemi bizler TAKBİS sistemi ile entegre edeceğiz.
TAKBİS sistemi ve MAKS sistemi birbirleri ile tam entegre edildiği anda bu bilgilerin tamamı artık TAKBİS sisteminde de görüntülenebilecek. Dolayısı ile bizler artık bu sayede hangi dairede kim oturuyor, ne zamandan beri oturuyor, kiracı mı, ev sahibi mi, bütün bu bilgiler görülebileceğiz.
Kamu kurumları bize kısıtlamaların olduğu parsel bilgilerini verecekler, bunları hem tapu boyutuyla hem mülkiyet haritası boyutuyla bizlerde sisteme gireceğiz. Böylece parsellere ilişkin şerhler TAKBİS'e entegre edildiğinde afet alanları, fay hatları, riskli bölgeler, sit alanları, çevre ve turizm alanları gibi kişisel verilerin dışında kalan taşınmaz bilgilerine isteyen herkes açık kaynaklarımız üzerinden ulaşabilecek" diyerek sistemdeki son düzenlemeleri duyurdu.
Düzenlemeler hayata geçirildiği anda artık bir yeri alan kişiler o yere ilişkin tüm bilgilere de ulaşabilecekler. Pilot uygulama şu anda Amasya'da uygulanırken ardından kademeli olarak 81 il geneline yayılacak.