Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapusu Olanları Uyardı: E Devlet Üzerinden Hemen SMS Kaydı Yapın, Tapunuzdan Olmayın!

Son dönemde artan dolandırıcılık girişimleri sonrasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı.

Son dönemde artan dolandırıcılık girişimleri sonrasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı yapmış olduğu uyarısında ev sahipleri, işyeri, dükkan ve arsa yatırımcıları ile tapusu olan herkese uyarıda bulundu. Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor. Tapusu olanlar dikkat! E Devlet tapu SMS kaydı yaptırmayanların kendi haberleri ve onayı olmadan evleri satılabilir! Tapu dolandırıcılığı uyarısı ve kritik açıklamalar haberimizde...

Tapu sahiplerine çok kritik e devlet uyarısı geldi. Konu hakkında açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tapusu olanlara seslenerek hemen e devlet sms kaydı oluşturmalarını istedi.



TAPUSU OLANLAR DİKKAT! E DEVLET ÜZERİNDEN TAPU SMS KAYDI OLUŞTURUN, SONRA PİŞMAN OLMAYIN!



Konu hakkında açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli.



Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde ... sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS gönderiliyor.



İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdı" diyerek e devlet tapu SMS kaydı oluşturulmasını istedi.





TAPUSU OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR: TAPUDA DUBLÖR KULLANARAK SAHTE EVRAKLARLA SATIŞ YAPMAK İSTİYORLAR!



Konu hakkında çok sayıda şikayet gelirken çoğu kez söz konusu dolandırıcılık girişimleri tapu memurlarının dikkatli çalışmaları ile fark ediliyor.



Bunlardan biri de İstanbul Fatih Tapu Müdürlüğü çalışanları tarafından fark edildi. Tapuda bedeli 2,5 milyon lira olarak gösterilen bir taşınmazın satışı için başvuru yapan kişinin tapu evrakları için yapılan incelemede başvuru esnasındaki imza ile satıcı tarafından verilen nüfus cüzdanı vekalatnamesi üzerindeki imzalarda farklılık olduğu tespit edilerek sahte işlem yapılmaya çalışıldığı belirlendi.



Yapılan inceleme sonrası tapu çalışanlarının dikkati ile sahtecilik girişimi engellenmiş oldu. Ancak söz konusu girişimlerle mağdur olmak istemeyen kişilere e devlet üzerinden tapu SMS kaydı oluşturmaları yönünde uyarı geldi.



E DEVLET TAPU SMS KAYDI OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri