Tapuda Sahte Dublör Kullanarak Satış Yapıyorlar! Tapusu Olan Herkesi İlgilendiriyor, Hemen E Devlet Tapu SMS Kaydı Yaptırmalısınız

Tapusu olanlar dikkat! Evi, işyeri, arsası, dükkanı, tarlası, yazlık evi olanlara kritik uyarı geldi.

Tapusu olanlar dikkat! Evi, işyeri, arsası, dükkanı, tarlası, yazlık evi olanlara kritik uyarı geldi. Tapu sahtekarlığı ve tapuda sahtecilik girişimleri artarken sahte kimlikte tapuda satış yapan bir çete daha ortaya çıkarıldı. Evi, arsası, iş yeri ve dükkanı olanlara çok kritik e devlet uyarısı geldi. Son dönemde üst üste yakalanan dolandırıcıların sayıları artınca Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı vatandaşlara e devlet SMS kaydı uyarısında bulundu. İşte tapusu olan herkesi ilgilendiren o kritik uyarının detayları...

Dolandırıcılar her geçen gün daha farklı yöntemler bularak vatandaşları mağdur etmeye devam ederken pandemi döneminin favori yöntemi ise tapu işlemleri oldu.



Özellikle de e devlet SMS kaydı yaptırmayan vatandaşları tespit eden dolandırıcılar kurmuş oldukları çete ile sahte dublör ve evraklar kullanarak vatandaşın haberi olmadan tapusunu satıyor, haksız kazanç elde ediyor!



TAPUDA SAHTE EVRAK VE DUBLÖR OPERASYONU!



Son dönemde çok sayıda benzer olay yaşanmaya devam ederken bunlardan sonuncusu İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından ortaya çıkarıldı. Büyükçekmece Tapu Müdürlüğü'nde sahte dublör ve evrak kullanarak hileli tapu satışı yaptığı tespit edilen 3 kişilik çete ekiplerin titiz çalışmaları ile ortaya çıkarıldı.



"Nitelikli Dolandırıcılık" ile "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlaması ile yakalanan şahıslardan ikisi tutuklanırken diğeri ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yakalanan kişilerin tapu resimleri üzerinde yer alan kişilerin benzerlerini bularak bu kişilere özel sahte kimlik ve belgeler hazırladıkları, bu belgelerle tapunun asıl sahibinden habersiz satış yaparak haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.





e DEVLET TAPU SMS KAYDI YAPTIRMAYANLAR ÇOK PİŞMAN OLABİLİR!



Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı son dönemde artan dolanndırıcılık girişimlerine karşı vatandaşı uyararak "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli.



Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde ... sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS gönderiliyor.



İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdı" diyerek e devlet tapu SMS kaydı oluşturulmasını istedi.



E DEVLET TAPU SMS KAYDI OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



E DEVLET TAPU SMS KAYDI NEDİR, NE İŞE YARAR?



Pek çok vatandaş sık sık benzer haberler çıkmasına rağmen SMS kaydı işlemini ne yazık ki ihmal etmeye devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen SMS kaydı dolandırıcılık girişimlerinin artmasının ardından getirilen ilave bir güvenlik hizmetidir.



Bu hizmet yasesinde e devlet sistemi üzerinden cep telefonu numarasını kaydeden vatandaşın tapusu üzerinde devir ya da satış gibi her türlü işlem yapılmak için randevu alınması halinde anında bilgilendirme mesajı gönderilmekte, bu sayede vatandaşların tapuları üzerinde kendilerinden habersiz hiç bir işlem yapılmaması güvence altına alınmaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri