Tapuda Sahte Kimlik Operasyonu! E Devlet Üzerinden Bunu Yapmazsanız Eviniz Sizden Habersiz Satılabilir

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sahte kimlik ile yapılmaya çalışılan 2,5 milyon liralık satışı tapu memurlarının dikkatli incelemeleri sonucunda ortaya çıkardı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sahte kimlik ile yapılmaya çalışılan 2,5 milyon liralık satışı tapu memurlarının dikkatli incelemeleri sonucunda ortaya çıkardı. Konu hakkında TKGM Zeki Adlı vatandaşları uyararak e devlet üzerinden hemen tapu SMS kaydı oluşturulmasını istedi. Tapu dolandırıcılığı olaylarına karşı alınabilecek önlemler ile sahte tapu satışı yapılması önlenebiliyor. Evi, işyeri, arsası, konutu, dükkanı olanlara kritik uyarı haberimizde...

Son dönemde sıklıkla gündeme gelen sahte kimlik belgesi ve dublör kullanılarak yapılan hileli konut satışları için yeni bir haberde İstanbul'dan geldi.



TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRÜ ZEKİ ADLI VATANDAŞI UYARDI: E DEVLET TAPU SMS KAYDI YAPIN!



Tapusu olan herkesi uyaran Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı "Yılda ortalama 25 - 30 milyona yakın vatandayın dolaylı olarak ya da doğrudan bize işleri düşüyor. Parasal değeri de yüksek olduğu için bir takım art niyetli insanlar sahte evraklarla işlem yapmak durumları söz konusu olabiliyor.



Bu nedenle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak e devlet üzerinden SMS tapu kayıt sistemini devreye soktuk. E devlet sistemine giriş yaptıktan sonra tapu sms kaydı yazarak cep telefonu numaranızı kaydedebilir, tapunuzda bir işlem yapılmak istendiği anda anında haberdar olarak tapunuzu koruyabilirsiniz" diyerek SMS tapu kaydı yapılmasını önerdi.





TAPU ÇALIŞANLARININ DİKKATİ SAHTEKARLIĞI ÖNLEDİ!



Söz konusu olay İstanbul'da yaşandı. Fatih Tapu Müdürlüğü'ne internet üzerinden başvuruda bulunan bir kişi kendisine ait olduğunu iddia ettiği 2,5 milyon liralık bir taşınmazı satmak istediğini belirterek işlemlere başlanmasını istedi.



4 Mayıs tarihinde yapılan başvuru üzerine tapu müdürlüğü personeli evrakları incelemeye başladı. Çalışanların titiz çalışması ve dikkatli incelemeleri sonucunda başvuru esnasındaki imza ile satıcı tarafından verilen nüfus cüzdanı vekalatnamesi üzerindeki imzalarda uyuşmazlık olduğu tespit edildi.



Bunun üzerine Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü ile irtibata geçen tapu müdürlüğü çalışanları satış için kullanılan evrakların sahte olduğunu tespit ederek güvenlik güçlerine haber verdiler. Böylelikle sahte tapu işlemi girişimi ortaya çıkarılmış oldu.



HEMEN TAPUNUZU SORGULAYIN! E DEVLET TAPU SORGULAMA VE SMS KAYDI NEREDEN NASIL YAPILIR?



Ne yazık ki tapu çalışanlarının tüm titiz çalışmalarına rağmen her sene sahte kimlik ve dublör kullanılarak sahte tapu satışı girişiminde bulunuluyor. Bu nedenle emlak uzmanları tapusu olan kişilere mutlaka tapu SMS kaydı yapılması yönünde tavsiyede bulunuyor.



E devlet tapu sorgulama linki için BURAYI TIKLAYINIZ...



Açılan sayfada e devlet kimlik numarası ve şifrenizi yazıp onay verin. Gelen ekranda size ait olan taşınmazlar listelenecektir.





Aynı ekranda yer alan tapu telefon bilgileri beyan linkini tıklayarak Tapu SMS kaydı sayfasına ulaşabilirisinz.





Bu ekranda yer alan bilgileri doldurarak sayfaya onay vermeniz halinde işleminiz tamamlanacaktır. Bu kaydı oluşturmanız durumunda adınıza kayıtlı olan tapu için yapılacak olan her türlü işlemde size önceden SMS ile bilgilendirme mesajı gönderilecektir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri