Tapusu Olan Herkesi İlgilendiriyor: Sahte Evrakla Ev Satışı Son Anda Önlendi, Tapusu Olanlara E Devlet Tapu Mesaj Kaydı Uyarısı Geldi!

Konut satış rakamları her geçen gün artmaya devam ederken yaşanan yoğunluk dolandırıcıların da iştahını kabarttı.

Konut satış rakamları her geçen gün artmaya devam ederken yaşanan yoğunluk dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Sakarya'da yaşanan son dakika dolandırıcılık girişimi tapu çalışanlarının dikkati ile önlenirken tapusu olanlara kritik uyarı geldi. Tapusu olanalar Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı'dan TKGM e devlet tapu SMS kaydı uyarısı gelirken bunu yapmayan kişilerin tapularını kaybetme riski ortaya çıktı. Peki, E devlet tapu SMS kaydı nedir, tapu sorgulama nedir, nasıl yapılır, tapu görüntüleme e devlet üzerinden nasıl olur? Tapusu olanlar dikkat! Bunu hemen yapmanız gerekiyor...

Tapusu olanlara çok kritik bir uyarı geldi. Artan konut satışları tapu dairelerinde yoğunluğu arttırken konut dolandırıcıları da harekete geçti.



TAPUSU OLANLAR DİKKAT! HEMEN BUNU YAPIN, EVİNİİZDEN, ARSANIZDAN, İŞYERİNİZDEN OLMAYIN!!!



Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli.



Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde ... sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS gönderiliyor.



İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdı" diyerek hemen herkesin tapu SMS kaydı oluşturmasını istedi.





280 MİLYON DOLARLIK TAPU SAHTE EVRAKLA SATILMAYA ÇALIŞILDI!



Konuyu yeniden gündeme getiren olay Sakarya'nın Kocaali ilçesinde yaşandı.



Aralarında 1 avukatın da yer aldığı 5 kişi Kocaali Tapu Müdürlüğüne başvuruda bulunarak Muğla'nın Milas ilçesindeki yaklaşık 280 milyon dolarlık gayrimenkulun satışı için işlemlere başlanmasını istedi.



Tapu personeli tarafından teslim edilen evraklar üzerinde yapılan incelemede sahte evrak kullanıldığı tespit edildi.Tapu personelinin ihbarı üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri avukatında bulunduğu 4 kişiyi sahte evrakla tapu işlemi yaptıkları iddiası ile göz altına aldı.



Yapılan soruşturmada başka bir ilde tapu dairesinde görevli olan bir kişinin daha gözaltına alındığı açıklanırken e devlet üzerinden mutlaka vatandaşların tapu SMS kaydı yaptırması istendi.



Tapu SMS kaydı yaptıran kişilere tapuları üzerinde işlem yapılması halinde öncesinde mesaj gönderildiği için habersiz satış yapılmasının önüne geçilmiş oluyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri