Tapusu Olanlar Dikkat! Hemen E Devlet Üzerinden Kontrol Edin, Tapu SMS Kaydı Yapmadıysanız Tapunuz, Eviniz, İşyeriniz, Arsanız Sizden Habersiz Satılmış Olabilir

Tapu fareleri iş başında! Tapu dolandırıcıları akıl almaz yöntemler kullanarak vatandaşı mağdur etmeye devam ederken konu hakkında kritik uyarı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tarafından yapıldı.

Tapu fareleri iş başında! Tapu dolandırıcıları akıl almaz yöntemler kullanarak vatandaşı mağdur etmeye devam ederken konu hakkında kritik uyarı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tarafından yapıldı. TKGM e devlet tapu SMS kaydı ile tapunuzu hemen koruma altına alabilir, kötü niyetli kişilerin tapunuz ile sizden habersiz işlem yapmasını engelleyebilirsiniz. Tapuda sahtecilik girişimleri ve tapuda dolandırılmamak için tek yapmanız gereken e devlet üzerinden cep telefonunuzu kayıt ettirmek. E devlet tapu SMS kaydı nedir, tapu sorgulama nedir, nasıl yapılır, tapu görüntüleme e devlet üzerinden nasıl olur? Soruların yanıtları haberimizde...

Devlet bankaları tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası büyük ilgi görmeye devam ederken konu hakkında son derece ciddi bir uyarı geldi.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tapu dairelerinde işlem yükünün son derece arttığını belirterek vatandaşları kendilerini koruma altına almak adına hemen e devlet tapu SMS kaydı yapmaları yönünde uyardı.



TAPUSU OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! HEMEN E DEVLET'E GİRİN SMS KAYDI OLUŞTURARAK TAPUNUZU GÜVENCE ALTINA ALIN!



Son dönemde devlet bankaları tarafından başlatılan yüzde 0.64 faizle 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası ile konut satış rakamlarında rekor artış yaşanırken yaşanan bu talep patlaması dolandırıcıların da iştahını kabarttı.



Konu hakkında uyarıda bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli.



Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde ... sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS gönderiliyor.



İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdı" diyerek hemen herkesin tapu SMS kaydı oluşturmasını istedi.





E DEVLET TAPU SMS KAYDI NEDİR, NASIL OLUŞTURULUR?



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel bir güvenlik önlemidir.



E devlet internet sitesi üzerinden yapacağınız işlem ile cep telefonu numaranız kaydedilir. Daha sonra adınıza kayıtlı olan tapu üzerinde yapılacak tüm işlemlerde bu cep telefonu numarasına bilgilendirme mesajı gönderilmektedir.



E DEVLET TAPU SMS KAYDI OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Yukarıda yer alan linki tıklayarak resimli anlatım ile adım adım adınıza kayıtlı olan tapuyu görüntüleme ve tapu sms kaydı oluşturma işlemlerine ulaşabilirsiniz.



TAPUDA SAHTE DUBLÖR KULLANAN BİLE VAR!



Ne yazık ki tapu memurlarının yüksek dikkatlerine rağmen tapu fareleri her geçen gün akıl almaz dolandırıcılık yöntemleri keşfetmeye devam ediyor.



Özellikle de tapuda sahte dublör kullanılarak bilgileri ele geçirilen kişilerin ne yazık ki üzerlerine kayıtlı olan taşınmazlar satılıyor. Bu noktada kişinin kendisini güvence altına alabileceği en güvenilir yöntem Tapu SMS kaydı olarak öne çıkıyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri