Tarım Arazisi Üzerine Hobi Bahçesi Yapanlar Yanacak! Metrekare Başına En Az 10 TL Para Cezası Ödenecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonu Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi üzerinde yapılan görüşmeleri tamamlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonu Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi üzerinde yapılan görüşmeleri tamamlandı. Kanun teklifi komisyon tarafından onaylandı. Hobi bahçeleri yıkılacak, tarım arazileri üzerine yapılan hobi bahçesi için metrekare başına 10 lira para cezası kesilecek. Dönüm olarak satılan hobi bahçesi sahipleri büyük para cezaları ile karşı karşıya kalacak. Detaylar haberimizde..

Hobi bahçesi olanları endişelendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.



Özellikle de son yıllarda sayıları hızla artan hobi bahçeleri hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından son derece sert açıklamalar yapılmış, ardından ise AK Parti tarafından meclise hobi bahçesi yasa / kanun teklifi verilmişti.



HOBİ BAHÇESİ KANUNU 2020! İŞTE YASA TEKLİFİ



AK Parti tarafından meclise verilen Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi gündeme bomba gibi düşmüştü.



Yazlık evlere oranla çok daha ucuz olması nedeni ile özellikle de dar gelirli vatandaşların birikimleri ile satın almayı tercih ettikleri hobi bahçelerinin yıkılması gündeme gelmişti.





KANUN TEKLİFİNİN TÜM MADDELERİNE PDF FORMATI İLE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK MI?



Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli "Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan, tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına yönelik planlamalardır. Bakanlık olarak bu ve benzeri durumlara mahal vermemek için tarım arazilerinde izinsiz ve plan dışı hareket edenlere yönelik yasa teklifimizi Gazi Meclisimize sunduk.



Aslında mevcut yasalarımız bunlara izin vermiyor ama yaptırımlar yeterli olmadığı için bu tarz girişimleri olan tacirler ve buna uyan vatandaşlarımız var. Bu tarz üretilen hobi bahçelerinden, villalardan, kondulardan almamalarını vatandaşımızdan rica ediyorum" diyerek bu yapıların yıkılacağını açıklmıştı.



Yapılan son açıklamalar tarım arazisi üzerine yapılan kaçak yapıların yıkılacağı yönünde oldu. Yani imar barışı ile yapı kayıt belgesi alan hobi bahçeleri sahipleri kendilerini koruma altına almış oldu. Kaçak yapı sahiplerinin hem evleri yıkılacak hem de metrekare başına 10 lira para cezası yazılacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri