Taş Yapı ve Kadıköy Belediyesi Arasındaki Davada Tazminat Şoku!

Taş Yapı inşaat şirketi ile Kadıköy Belediyesi arasında süren davada İstanbul 7. İdare Mahkemesi beklenen kararı açıkladı. Detaylar haberimizde...

Taş Yapı inşaat şirketi ile Kadıköy Belediyesi arasında süren davada İstanbul 7. İdare Mahkemesi beklenen kararı açıkladı. Detaylar haberimizde...

2015 yılından bu yana süren Taş Yapı - Kadıköy Belediyesi davası için mahkeme beklenen kararı açıkladı.



İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından verilen karara göre Kadıköy Belediyesi 101 milyon 859 bin TL maddi tazminat ödemeye mahkum olarak büyük bir şok yaşadı.



Kadıköy Belediyesi "Mahkeme Alelacele Karar Verdi"



Sonuçlanan dava ile beraber Kadıköy Belediyesi'nin Taş Yapı inşaat şirketini maddi zarara uğrattğı gerekçesi ile 2015 yılından bu yana yasal faiz işletilmesi şartı ile 101 milyon 859 bin TL maddi tazminat ödemesine karar verdi.



Mahkemenin verdiği kararı eleştiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Baştan beri Kadıköy Belediyesi ikinci bir bilirkişi istemesine rağmen tek bir tane bilirkişi raporu var. ‘Zarar ettim’ dediği yıllarda bu binayı yaptı, bitirdi.



4 tane bina yerinde duruyor. 7 bin metrekare kaçağı mahkeme tarafından tespit edilmiş binalar için idare mahkemesi alelacele 3 ayda karar veriyor. Bizden sadece yazılı savunma istedi. Kamu bu kararlar karşısında kendisini var edemez.



Tam bir hukuk garabeti. Hukuk açısından son derece sıkıntılı ve üzücü bir durum. Diliyorum kamuoyu ve yüksek yargı adaletli bir şekilde bu olayı düzeltir. Biz halkı temsil ediyoruz. Bizi halkın çıkarlarını değil de bu firmanın çıkarlarını korumak için seçmediler. Bizi güçsüzlerin haklarını korumak için seçtiler” dedi.



Taş Yapı Davası Süreci



Kadıköy'ün en önemli arazileri arasında gösterilen Meteoroloji arazisine Taş Yapı Four Winds ismini vermiş olduğu projesini hayata geçirmek için işlemlere başladı.



Ancak Kadıköy Belediyesi projeyi çeşitli nedenlerle durdurma kararı aldı. Kararın ardından 2015 yılında Taş Yapı, projenin Kadıköy Belediyesi tarafından “hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle” durdurularak zarara uğratıldığı iddiasıyla maddi tazminat davası açtı.



Dava ilk olarak İstanbul Anadolu 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görüldü ve belediye 101 milyon 859 bin TL maddi tazminata mahkum oldu. Ardından yapılan itiraz sonucunda İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi kararı bozarak 44 milyon 159 bin 487 lira tazminat ödenmesine karar verdi. Açıklanan son kararda ise yine rakam 101 milyon 859 bin TL olarak revize edildi.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri