Taşınacaklar Dikkat! İnternetten Bulduğu Nakliye Şirketi Eşyalarla Kayıplara Karıştı

Artan konut satış rakamları ile beraber taşınma oranları da yükselirken vatandaşların büyük bir bölümü eşyalarını taşıtmak için evden eve nakliye şirketleri ile anlaşmayı tercih ediyor.

Artan konut satış rakamları ile beraber taşınma oranları da yükselirken vatandaşların büyük bir bölümü eşyalarını taşıtmak için evden eve nakliye şirketleri ile anlaşmayı tercih ediyor. Pek çok kişi de bu şirketleri daha ucuz fiyatlarla anlaşabilmek adına internetten buluyor.

Bursa'da evini taşımak isteyen bir kişi internetten evden eve nakliye şirketi araştırmaya başladı. Sonunda uygun fiyatlı bir şirket ile anlaşan vatandaş evini taşıtmak için gün ve tarih belirleyerek görüşmelerini tamamladı.



EVİNİ TAŞITMAK İSTEDİ, EŞYALARINDAN OLDU!



Evini taşımak üzere 900 lira fiyatla anlaşan Erdal Civaroğlu iddiasına göre mağdur edildi. Eşyaların taşıma gününde ev sahibi ile firma çalışanları arasında tartışma yaşandı. Firma çalışanları yatağı yukarı çıkarmayacaklarını belirterek kapının önüne bıraktı. Bunun üzerine Civaroğlu ancak eşyaların hepsi yukarı taşınırsa para ödemesi yapacağını söyledi.



Bunun üzerine eşyaları taşıyan firma çalışanları iddialara göre değeri 10 bin lira olan beyaz eşyaları kamyondan indirmeden evin önünden ayrıldı. Bir süre sonra dışarı çıkan ev sahibi eşyalarının eksik olduğunu ve kamyonun gittiğini fark ederek olay yerinden uzaklaştı. Civaroğlu bunun üzerine firmaya telefonla ulaşarak eşyalarının getirilmesini istedi. Firma sahipleri ise sadece kendilerinde dolap kapakları olduğunu, nakliye ücretini verirlerse bu kapakları kendilerine iade edeceklerini söyledi.



Erdal Civaroğlu, "Ev eşyalarını taşımak için internet üzerinden anlaştığımız bir firmayla anlaştık. Fakat eşyalarımızın bir kısmı gasp edilmiş durumda, bir kısmı da anlaşmamıza rağmen eve çıkartılmadı. Taşıma anlaşmasını asansörlü taşıma üzerine anlaştık, sözleşme imzaladık. Eşyalarımız geldi ama asansörü göremedik. Eşyalarımızın bir kısmına zarar verildi. Biz eşyaları taşımıyoruz, eşyalar çıkmaz, ben bunları taşımayacağım, paramı verin, paramı vermezseniz eşyalarınızı da vermiyorum deyip kamyonun kasasını kapatıp gittiler" diyerek 10-15 bin liralık ev eşyasının nakliye şirketinde kaldığını iddia etti.



Olayda taraflar karakola gelerek ifade verirken ev eşyası taşıtmak isteyen kişilere mutlaka referansları sağlam olan firmaları tercih etmeleri, nakliye sözleşmesi imzalaması ve bu sözleşmede tüm şartlara yer vermeleri yönünde uyarı geldi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri