Tatil Planları Fiyat Engeline Takıldı! Otel Fiyatları Cep Yakıyor, Yazlıklar Revaçta!

Yaz tatilini denizde geçirmek isteyenlerin cebi bu yıl yanacak. Otel fiyatları hızla yükseldi, yazlık evler daha fazla tercih edilir oldu.

Tatil sezonu yaklaşırken vatandaşlar şimdiden plan yapmaya başladı. Havaların ısınmasıyla hız kazandırılan tatil planları, yüksek fiyat listesine takıldı. Yılın yorgunluğunu güzel bir deniz tatili ile atmak isteyenler, otel fiyatlarını görünce tekrar düşünmek zorunda kalıyor.

OTEL FİYATLARI CEP YAKIYOR

Yaz tatilini güzel bir otelde geçirmek isteyenler bu yaz ne yazık ki yüksek fiyat tablosuyla karşı karşıya kalıyor. Türkiye'de enflasyonun artması her şeyin fiyatını yükseltirken üstüne bir de Rusya Ukrayna savaşının çıkması turizm sektörünü zora soktu.

Türkiye'ye en çok turist kazandıran bu iki ülkenin savaşması nedeniyle bu yaz beklenilenden çok daha az turist gelecek. Bu gelişme de turizm sektörünü olumsuz etkileyeceği gibi maliyetlerin karşılanabilmesi adına fiyatları yukarı taşıyabilecek.

YAZLIK EV KİRALAMAK MANTIKLI MI?

Otel fiyatlarındaki artış nedeniyle vatandaşların bir bölümü yazlık kiralamayı düşünüyor. Ancak yazlık fiyatları da eskiden olduğu kadar uygun fiyatlı değil. Kış sezonunda dahi tatil bölgelerinde kira fiyatları 10 bin TL'ye kadar yükselmişti. Yaz sezonunun açılmasıyla ise fiyatların fahiş noktalara ulaşacağı düşünülüyor.

Tatilcilerin bir diğer planı ise daha sakin bölgelerde tiny house ve bungalov tipi evler kiralamak. Bu evler denize biraz uzak olsa da fiyat açısından daha tatmin edici olabiliyor.

Örneğin İzmir'in Urla ilçesinde 64 metrekarelik bir prefabrik ev 189 bin TL'ye satılırken, aynı bölgedeki otellerde bir hafta konaklama ücreti 10 bin TL civarında oluyor. Aynı bölgedeki kiralık yazlıkların fiyatı ise 20-30 bin lira civarında oluyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri