TCMB Başkanı Kavcıoğlu Açıkladı: Merkez Bankası İstanbul Finas Merkezi'ne Taşınacak Mı, Büyük Taşıma Ne Zaman?

Türkiye'nin kilitlendiği Enflasyon Raporu 2022-II Bilgilendirme Toplantısı, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun sunumu ile gerçekleştirildi. Merkez Bankası İstanbul'a taşınacak mı?

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatına başlanması ile beraber Merkez Bankası'nın da İstanbul'a taşınacağı açıklanmıştı. Muhalefetin yapmış olduğu tüm eleştirilere ve karşı çıkmalarına rağmen taşınma kararı uygulamaya alınmıştı.

Ekonomide yaşanan dalgalanma ve inşaat maliyet endeksinde yaşanan yükseliş nedeni ile İstanbul Finans Merkezi İnşaatı projesinde de gecikmeler yaşanırken Merkez Bankası'nın taşınma kararının iptal edileceği iddia edilmişti. Söz konusu iddialar hakkında Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu tarafından taşınma kararı hakkında süreç hakkında bilgilendirme yapıldı.

MERKEZ BANKASI İSTANBUL FİNANS MERKEZİ İNŞAATI SON DURUM NE?

Merkez Bankası taşınma kararının erteleneceği yönündeki iddiaların soru olarak yönetilmesi üzerine TCMB Başkanı Kavcıoğlu "Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması ile ilgili herhangi bir sorun yok. Planladığımız gibi Haziran ayını sonu en geç Eylül ayı itibari ile taşınma işlemini tamamlamayı planlıyoruz. Zaten biliyorsunuz biz taşınmaya başladık ve taşınma işleminin yüzde 50'sini tamamlamış durumdayız. Bizim İstanbul'da idari binamız var.

Önemli birimlerimizi zaten İstanbul'a taşıdık. Yol haritamız ve inşaatımız planladığımız şekilde devam ediyor. Bu anlamda bir sıkıntı görmüyorum. Planladığımız şekilde Haziran ayının sonunda taşınmaya başlayacağız ve Eylül ayı itibari ile taşınma işlemini tamamlayacağız" diyerek Merkez Bankası'nın Ankara'dan İstanbul'a taşınma planında bir değişiklik yapılmadığını açıkladı.

Merkez Bankası İstanbul Finans Merkezi inşaatı sürecinde tüm çalışmaların plan sürecinde devam ettiğini belirten Kavcıoğlu taşınma kararını yerine getireceklerini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri