TCMB Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi Raporu Açıklandı! Ev Fiyatları Ağustos Ayında Arttı

Devlet bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi desteği kampanyası döneminde patlama yaşayan konut talebi fiyatlarda da yükselişe neden olmuştu.

Devlet bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi desteği kampanyası döneminde patlama yaşayan konut talebi fiyatlarda da yükselişe neden olmuştu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi Ağustos 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye genelinde Ağustos ayında konut fiyatları yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Konut Fiyat Endeksi Ağustos 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Ağustos ayında konut fiyatları düşük faizli kredi kampanyasının da etkisi ile yükseliş gösterdi.



Ağustos ayında 2019 yılının aynı ayına oranla konut fiyat endeksi nominal olarak yüzde 26.2 oranında yükseliş gösterirken reel olarak ise yüzde 12,9 oranında arttı. Bir önceki aya oranla ise konut fiyat endeksinde yaşanan yükseliş yüzde 2.1 olarak kayıtlara geçti.



KONUT FİYAT ENDEKSİ EN FAZLA ANTALYA, ISPARTA VE BURDUR'DA YÜKSELİŞ GÖSTERDİ!



Açıklanan rakamlara göre konut fiyat endeksi en fazla Antalya, Burdur ve Isparta illerinde artış gösterirken bu illerde yaşanan ortalama fiyat artışı yüzde 36,1 olarak gerçekleşti. En düşük yıllık değişim oranı ise yüzde 17,8 oranı ile Erzurum, Erzincan ve Bayburt olarak kayıtlara geçti.



KONUT FİYAT ENDEKSİ 144.4 SEVİYESİNE YÜKSELDİ



Yaşanan artışın ardından Türkiye'de konut fiyat endeksi yüzde 2,1 oranında meydana gelen yükselişin ardından 144.4 seviyesine yükseldi.





Türkiye'de ortalama konut metrekare fiyatı 3 bin 530 TL seviyesine yükseldi. İstanbul'da konut fiyat endeksi bir önceki yılın Ağustos ayına oranla yüzde 23,3 oranında yükselerek 125,1 değerini alırken, Ankara'da yüzde 26,2 oranında yükselerek 140,2 değerine ve İzmir'de ise yüzde 27,5 yükselişle 152,7 değerine ulaştı.



3 büyük şehir arasında konut fiyatları en fazla yükselen il son dönemde kentsel dönüşüm projeleri ile değerine değer katan ve büyük bir yatırım fırsatı sunan İzmir'de gerçekleşti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri