TEFE TÜFE Ağustos 2020 Azami Kira Artış Oranı Hesaplama! Zamlı Kiralar Kaç Lira Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon rakamları ile merak edilen Ağustos 2020 kira artış oranı da belirlenmiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon rakamları ile merak edilen Ağustos 2020 kira artış oranı da belirlenmiş oldu. TEFE TÜFE kira artış oranı rakamlarına göre Ağustos ayında kiralara kaç lira zam geldi, azami kira artış oranı yüzde kaç, kiralar ne kadar oldu? Soruların yanıtları haberimizde...

Kira artış oranları hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından yakından takip edilirken TÜİK Ağustos ayı kira artış oranı için beklenen rakamı açıkladı.



TÜİK TEFE TÜFE Temmuz 2020 enflasyon rakamları ile beraber ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanacak olan azami zam oranı da belirlenmiş oldu.



AĞUSTOS AYINDA EV SAHİPLERİ KİRACILARA EN FAZLA YÜZDE 11.51 ORANINDA ZAM YAPACAKLAR!



Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan enflasyon raporu verilerine göre 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde 11.51 olarak belirlendi.





Hatırlanacağı üzere hızla yükselen enflasyon rakamları sonrası kiracıların yüksek zam yükü altında ezilmesini önlemek amacı ile kanun değişikliği yapılmış, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan YEP programı ile resmi kira artışı zam oranı 12 aylık ÜFE ortalaması yerine 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanmaya başlanmıştı.



AĞUSTOS AYINDA KİRALARA KAÇ LİRA ZAM GELDİ?



Açıklanan rakamlar arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması oranı olan yüzde 11.51 rakamı ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanabilecek olan azami zam oranı sınırı olarak belirlendi.



Bu oran üzerinden bin lira kira ödeyen bir kiracının kirasına 115,10 lira zam gelmiş oldu. Zamlı kira tutarı ise 1.115,10 liraya yükselmiş oldu. Ancak açıklanan rakam azami zam oranı olarak uygulanıyor. Yani ev sahibi kiracısına en fazla bu oran kadar zam yapabiliyor ama tarafların karşılıklı anlaşması halinde yüzde 10, yüzde 5 gibi daha düşük oranların belirlenmesinin önünde bir engel bulunmuyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri