Tek Evi Olanlar Dikkat! Emlak Vergisi Ödemeyebilir, Vergi Muafiyeti İle Geriye Dönük 5 Senelik Paranızı Geri Alma Başvurusu Yapabilirsiniz!

Emlak vergisi muafiyeti 2020 şartları açıklandı. Tek evi olanlar emlak vergisinden muaf mı sorusuna yanıt verilirken bazı şartlara sahip olan kişilere emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2020 yazmaları durumunda hem vergi ödememe, hem de geriye dönük 5 senelik emlak vergisi geri iade alma hakkı tanındı. Peki, ev hanımları, emekliler, işi olmayan kişiler, işsizler ve tek evi olanlar emlak vergisi öder mi, emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir, 2020 yılında kimler emlak vergisi öder, kimler ödemez

Emlak vergisi muafiyeti 2020 şartları açıklandı. Tek evi olanlar emlak vergisinden muaf mı sorusuna yanıt verilirken bazı şartlara sahip olan kişilere emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2020 yazmaları durumunda hem vergi ödememe, hem de geriye dönük 5 senelik emlak vergisi geri iade alma hakkı tanındı. Peki, ev hanımları, emekliler, işi olmayan kişiler, işsizler ve tek evi olanlar emlak vergisi öder mi, emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir, 2020 yılında kimler emlak vergisi öder, kimler ödemez, muafiyet şartları nelerdir?

Türkiye sınırları içerisinde konut, işyeri, daire ve dükkan gibi taşınmazları olan kişilerin her sene düzenli olarak ödemekle yükümlü oldukları vergilerden biri de emlak vergisidir.



Düzenli ödenen vergiler arasında yer alan emlak vergisi için diğer tüm vergi türlerinde olduğu gibi belirli koşullar altında emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınmaktadır.



TEK EVİ OLAN EMLAK VERGİSİ 2020! TEK EVİ OLAN VERGİ ÖDER Mİ, EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ ŞARTLARI NELERDİR?



Emlak vergisi için de diğer tüm vergilerde olduğu gibi belirli koşullar altında muafiyet hakkı tanınmaktadır.



Tek evi olan kişiler de belirli kriterlere sahip olmaları halinde emlak vergisi muafiyeti hakkı ile vergi ödememe imkanı sunulmaktadır.



Bu noktada kişinin tek başına tek evi olması bir muafiyet hakkı tanımamakta olup evin büyüklüğü ve kişinin aylık gelir durumu ile bazı özel şartlar muafiyet hakkı konusunda belirleyici rol üstlenmektedir.





KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ, KİMLER ÖDER?



Emlak vergisi muafiyet hakkı tanınan kişiler;




  • Emekliler,

  • Ev hanımları,

  • Şehit düşen kişinin dul eşi ile yetim çocukları,

  • Gaziler,

  • Hiçbir geliri olmayan, işsiz kalan kişiler olarak sıralanmaktadır.



Bu kişiler emlak vergisi ödemez. Bunların dışında kalan tüm taşınmaz sahipleri ise emlak vergisi mükellefi olarak kabul edilir. Yani emlak vergisi ödemekle yükümlüdür.





EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ ŞARTLARI 2020 NELER?



Yukarıda yer alan yazılı listede bulunan kişilerin emlak vergisi muafiyet için bazı şartları taşımaları gerekir. Bunlar;



Tek eve sahip olmaları, Sahip oldukları evin büyüklüğünün 200 metrekareyi aşmaması, ev hanımları ve işsiz olan kişiler için geliri olmamak, emekliler için emekli maaşı dışında başka hiçbir geliri olmamak, çalışmıyor olmak, sahip olduğu tek konutu kiraya vermesine rağmen kendisi de kirada oturmak olarak sıralanmaktadır.



Tek konutu olanlara emlak vergisi muafiyeti ancak bu şartlar altında geçerlidir.



ÖDENEN EMLAK VERGİSİ İADESİ İÇİN YAZILMASI GEREKEN EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ DİLEKÇESİ 2020!



... Belediyesi Emlak Dairesi Başkanlığına



Belediyeniz sınırları içerisinde yer alan .... adresinde bulunan taşınmazım için ödemiş olduğum emlak vergisi tutarının geriye dönük olarak ... (en fazla 5 yıl olarak yazılabilmektedir) yılık olarak hesaplanarak tarafıma iade edilmesini talep ederim.



Saygılarımla



İsim Soyisim



Tarih



İmza





EMLAK VERGİSİ GERİYE DÖNÜK 5 YIL İADE GERİ ALMA İÇİN NE YAPILMASI LAZIM?



Kişinin emlak vergisi muafiyeti hakkı bulunmasına rağmen bu hakkını bilmediği için ödemiş olduğu emlak vergisi tutarını iade alma hakkı bulunmaktadır.



Emlak vergisinde zamanaşımı sınırı 5 sene olarak uygulanmakta olup bu süre zarfında geriye dönük ödediğiniz 5 senelik verginizi belediyeye bağlı olan emlak servisine emlak vergisi iade dilekçesi ile başvuruda bulunmanız yeterli olacaktır.



Emlak vergisi muafiyet dilekçesi yazarak hem bundan sonraki verginizi ödemeyecek, hem de ödemiş olduğunuz geriye dönük 5 senelik verginiz varsa bu tutarları geri alabilirsiniz.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri