Tek evi olanlara duyuruldu! Bunu yapmayan tapu sahipleri 5.950 TL emlak vergisi ödeyecekler

Ev ve tapu sahipleri için son dakika açıklaması ile kritik muafiyet hatırlatması yapıldı. Tek evi olanlara tanınan emlak vergisi muafiyeti ile aranılan şartları taşıyan kişiler başvuru yapmaları durumunda tahakkuk eden tutarda ödemeyi yapmıyor varsa para iadesi alabiliyor!

Tek evi olanlara duyuruldu! Bunu yapmayan tapu sahipleri 5.950 TL emlak vergisi ödeyecekler - Emlak vergisi için yeni ödeme dönemi 1 Mart 2023 tarihi itibari ile başlayacak. Türkiye sınırları içerisinde konut, arsa, işyeri, dükkan, daire, yazlık, depo ve hobi bahçesi gibi taşınmazı olan milyonları ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri ne yazık ki konut ve arsa fiyatlarında yaşanan rayiç bedel yükselişi ile artmıştı. 

Ödenen rakamlar rekor seviyeye ulaşırken emlak vergisi muafiyeti bu noktada bir kere daha önemini arttırmıştı. Aranılan kriterleri taşıyan ve tek evi olan kişilere sunulan kampanya kapsamında emlak vergisi ödemelerinden muafiyet hakkı verilirken bu hak bilinmeden ödenen paraların da geri alınmasına olanak sağlanıyordu. Mart ayı için bir kere daha emlak vergisi muafiyeti hakkı uyarısı yapıldı. 

TEK EVİ OLAN EMEKLİLER, EV HANIMLARI EMLAK VERGİSİ ÖDER Mİ, KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ?

Servet vergileri arasında yer alan emlak vergisinde de diğer tüm vergi türlerinde olduğu gibi eşitlik ilkesi doğrultusunda muafiyet hakkı uygulanmaktadır. Sahip olduğu eve tek ev olması ve büyüklüğü 200 M2'yi aşmaması şartı ile;

Ev hanımları, 

Emekliler, 

Şehidin dul eşi ile yetimleri, 

Gaziler, 

İşsiz olan kişiler emlak vergisi muafiyeti hakkına sahiptir. Bu kişiler emlak vergisi ödemezken bu listenin dışında kalan ve konut, işyeri, arsa, tarla gibi taşınmazı olan herkes emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. 

GERİYE DÖNÜK 5 SENELİK EMLAK VERGİSİ PARA İADESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Yukarıda yer alan listede yer alan kişiler taşınmazın kayıtlı olduğu il / ilçe belediyelerin tapu dairelerine başvuru yaparak emlak vergisi muafiyeti dilekçesi yazarak emlak vergisi ödemesinden muafiyet hakkı kazanır. Bu şekilde tahakkuk eden 5.950 liralık ödemeden kurtulabileceğiniz gibi emlak vergisi zaman aşımı süresi olan geriye dönük 5 senelik emlak vergisi para iadesi dilekçesi yazarak ödemiş olduğunuz paranızı da geri iade alabilirsiniz. KDK'nin konu hakkında açıkladığı çok sayıda emsal karar bulunmakta olup bu kararlara BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ... Bu şekilde para iadesi talep edebilirsiniz. 

Emlak Haberleri Haberleri