Temeli bu sene atılacaktı! Meral Akşener'den flaş Kanal İstanbul Çıkışı: Proje iptal mi edilecek?

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak lanse edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük hayalim dediği Kanal İstanbul projesi hakkında bir son dakika açıklaması da Meral Akşener tarafından yapıldı.

Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Kanal İstanbul projesi hakkında bir son dakika açıklaması da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük hayalim diyerek açıkladığı, geride bıraktığımız Haziran ayında ilk kazmanın vurulduğu projede bu sene temel atma töreninin yapılması bekleniyordu. 

Ancak enflasyonda yaşanan yükseliş ve inşaat malzemelerine yapılan rekor zamlar sonrasında beklenen ihale tarihi yine açıklanmamıştı. Hükümet ile muhalefetin sık sık karşı gelmesine neden olan dev projede yeni bir son dakika açıklaması da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapıldı. Kanal İstanbul projesinde son durum ne?

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHI ÜZERİNDE SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ! 

Sık sık sokağa inerek vatandaşlarla buluşan Meral Akşener, dünkü programını Kanal İstanbul güzergahı üzerinde yer alan Sazlıbosna Mahallesi'ne ayırdı. Sazlıbosna Mahallesi ziyaretinde bu alana yapılacak olan proje hakkında açıklama yapan Akşener, en başından bu yana projeye karşı olduklarını dile getirdi. 

Akşener yaptığı açıklamasında "Bu konuda yatırım yapmak isteyen herkese Kanal İstanbul meselesine yatırım yapmaya kalkışan her bir iş insanına ve onlara kredi vermeye kalkan yerli veya yabancı bankalara, fonlara şunu söyledim; 'Tiksindiri Borç’ diye bir kavram var, hukuki bir kavram. Aldığınız, verdiğiniz borçlar bu ülkenin borcu değildir" diyerek bu borcun şahısların aldığı krediye döneceğini ve bunun da devleti bağlamayacağını söyleyerek projeyi iptal edeceklerini, AK Parti'nin siyasi hayatının bu projeyi tamamlamaya yetmeyeceğini söyledi. 

Emlak Haberleri Haberleri