Temmuz Ayı Resmi Kira Artışı Zam Oranı ve Haziran TÜİK TEFE TÜFE Enflasyon Rakamı Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği Temmuz ayı enflasyon farkı zammı için geriye bir tek TÜİK Haziran 2020 TEFE TÜFE rakamları kaldı.

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği Temmuz ayı enflasyon farkı zammı için geriye bir tek TÜİK Haziran 2020 TEFE TÜFE rakamları kaldı. Açıklanacak Haziran ayı enflasyonu aynı zamanda ev sahipleri ve kiracılar için uygulanacak olan resmi kira artışı zam oranı olarak ta kullanılacak. Peki, enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Haziran ayı enflasyonu rakamları için geri sayım başladı.



TÜİK Haziran enflasyon rakamları aynı zamanda Haziran ayında kira sözleşmesi sona eren ve Temmuz ayı itibari ile zamlı kira ödeyecek olan kiracılar için ev sahipleri tarafından uygulanacak resmi kira artış oranı olacak.



TÜİK HAZİRAN 2020 ENFLASYON RAKAMLARI VE TEMMUZ AYI RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından enflasyon rakamları 3 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.



3 Temmuz Cuma günü saat 10:00'u gösterdiği anda merak edilen rakamlar açıklanacak olup sitemizde resmi açıklama geldiği anda yayımlanacaktır. Söz konusu rakamlardan anında haberdar olmak isterseniz uygulamalarımızı indirebilirsiniz;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ



İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR, KİRAYA NE ZAMAN ZAM YAPILIR?



Resmi kira zam oranı her ay takip erden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde açıklanan enflasyon rakamları üzerinden hesaplanır.



TÜİK tarafından açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması o ay için uygulanacak olan tavan zam sınırıdır. Ev sahipleri tarafından bu rakamın üzerinde zam yapılması resmen yasaklanmış olup ev sahibi ile kiracının aralarında uzlaşma sağlamaları halinde daha düşük bir oranla kira sözleşmesini yenilemesi mümkündür.



Kiraya zam her sene kira sözleşmesi üzerinde aksini gösteren bir madde yoksa sözleşmenin süresi dolduğunda yapılır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri