Temmuz Ayında 365 Bin Gayrimenkul Satıldı, Konut Kredisi Hacmi 265 Milyar Lirayı Aştı!

Emlak sektöründe kamu bankaları tarafından yapılan kredi faiz indirimi hamlesi ile büyük bir sıçrama yaşanmış ve konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırmıştı.

Emlak sektöründe kamu bankaları tarafından yapılan kredi faiz indirimi hamlesi ile büyük bir sıçrama yaşanmış ve konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırmıştı. Haziran ayında başlayan kampanyanın etkileri Temmuz ayında da sürdü. Temmuz ayında gayrimenkul satış rakamı 365 bini aşarken toplan konut kredisi hacmi de 265 milyar sınırını aşarak büyük bir başarı elde edildi. Detaylar haberimizde...

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi kredi kampanyası büyük yankı uyandırırken ev sahibi olmak isteyen vatandaşları da harekete geçirmişti.



1 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlatılan kampanya kapsamında Haziran ayında konut satış rakamlarında büyük bir rekor kırılırken Temmuz ayında da sektör bu çıkışını sürdürdü.



TEMMUZ AYINDA TÜRKİYE GENELİNDE 365 BİN 179 GAYRİMENKUL SATIŞI YAPILDI



Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı açıklanan rakamları değerlendirerek “Haziran ayında gerçekleşen 312 bin 409 satış sonrasında Temmuz ayında yeni bir rekor kırılmış oldu. Temmuz ayında tüm gayrimenkul türlerinde 365 bin 179 satış işlemi gerçekleşti.



İlk yedi aydaki toplam satışlar sonrasında 265 milyar 698 milyon 433 bin 876 liralık beyan değeri üzerinden ödenen tapu harcı üzerinden ise devletin kasasına toplamda 9 milyar 595 milyon 394 bin 356 lira oldu. Türkiye genelinde herhangi bir gayrimenkul için tapuda beyan edilen ortalama değer 186 bin 634 liraya yükseldi” diyerek Temmuz ayında da yaşanan yükselişin sürdüğünü söyledi.



TEMMUZ AYINDA DÜŞÜK FAİZ ORANLARI İLE KONUT KREDİSİ TALEBİ HIZ KESMEDİ, KONUT KREDİSİ HACMİ 265 MİLYAR LİRAYI AŞTI



1 sene ertelemeli konut kredisi kullandırılması ve sıfır konutlar için yüzde 0.64 faiz oranı ile destek kredisi kullandırılması konuta olan talebin sürmesini sağladı.



Temmuz ayında konut kredisi toplam hacmi 265 milyar lirayı aşarak 265 milyar 722 milyon lira olarak gerçekleşerek büyük bir rekor kırıldı. Ağustos ayında yükselen konut kredisi faiz oranları nedeni ile talepte düşüş yaşanacağı beklenirken konut kredisi kullanım hacminde de bu nedenle azalma yaşanacağı belirtiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri