Ticaret Bakanı Açıkladı: Esnafa Kira Yardımı Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnafa verilecek olan kira desteği ve pandemi yardımı için beklenen başvuru tarihini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnafa verilecek olan kira desteği ve pandemi yardımı için beklenen başvuru tarihini açıkladı. Esnafa 1000 TL destek başvuru ve kira yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılacak?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnafın merakla beklemiş olduğu kira desteği yardımı ve esnafa pandemi yardımı desteği ödemeleri hakkındaki başvuru tarihini duyurdu.

ESNAFA KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU VE 1000 DESTEK BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Konu hakkında açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "E-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularının, en geç ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlamasını öngörüyoruz.

Dün itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlere koronavirüs salgını nedeniyle verilecek destekler hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararıyla ekonomik açıdan en çok etkilenen esnafımızın kira ve gelir kaybı desteği alması için gerekli yasal altyapı tesis edilmiştir. Konu hakkında başvuru ve destek süreçlerinin nasıl uygulanacağını içeren tebliğimiz de bugün yayımlandı" sözleri ile destek başvurularını Ocak ayı itibari ile almaya başlayacaklarını duyurdu.

KİRA YARDIMI VE 1000 TL PANDEMİ YARDIMI BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak olan faaliyet kollarında hizmet veren esnaflar başvurularını e devlet üzerinden gerçekleştirecek. Kesin başvuru tarihinin belli olması ile beraber Bakanlık tarafından aktif hale getirilecek olan e devlet kira yardımı başvuru ekranı üzerinden esnaflar başvurularını yapabilecek.

Emlak Haberleri Haberleri