Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Duyurdu! Libya'da Yarım Kalan İnşaatlar Tamamlanacak

Türkiye'nin inşaat alanında aktif olduğu ülkelerden biri olan Libya'da, çok sayıda projede Türk müteahhitlerin imzası bulunuyor.

Türkiye'nin inşaat alanında aktif olduğu ülkelerden biri olan Libya'da, çok sayıda projede Türk müteahhitlerin imzası bulunuyor. Son dönemlerde bölgede yaşanan olaylar nedeniyle bazı projeler yarım kalmıştı. Ticaret Bakanı Pekcan bu projelerin tamamlanacağını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin Libya'da sürdürdüğü ancak yarım kalan projelerinin tamamlanacağını duyurdu.



LİBYA'DA YARIM KALAN PROJELER TAMAMLANACAK



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan kendisine ait sosyal medya hesabından Resmi Gazete'de geçtiğimiz dönemlerde yayımlanan ilanı paylaştı.



Bakan Pekcan söz konusu karar ile Libya'da yarım kalan inşaatların tamamlanabileceğini duyurdu. Bu mutabakatın Türk Firmaları ile Libyalı İşveren İdareler arasında görüşmelere başlamasını sağlayacağını ifade eden Bakan Pekcan, iş süreçlerinin de tamamlanacağını duyurdu.



Bakan Pekcan'ın Sosyal Medya Paylaşımları





"Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Libya’da yarım kalan müteahhitlik projelerinin devamını sağlayacak Mutabakat Zaptı, 24 Eylül tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. Söz konusu Mutabakat Zaptı ile Türk firmaları, Libyalı işveren idareler ile görüşmelere başlayarak, Libya’da tamamlanmamış projelere ilişkin iş süreçlerini sonuçlandırabilecek. Libya’nın yeniden imarında yer alabilecek firmalarımızın yatırımlarının devamı açısından son derece önemli olan söz konusu Karar'ın iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. "



PROEJELER NEDEN YARIM KALMIŞTI?



Türk müteahhtilerinin önemli bir çalışma alanı olan Libya'da 2011 yılında başlayan olaylar, burada devam eden projeleri durdumuştu. Türk ve Libyalı heyetler 10 yıldır çözüm bekleyen bu projelere ilişkin görüşmeler başlatmışlardı. Görüşmelerin ardından ise Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Libya Planlama Bakanı Taher Jehaimi söz konusu projeler için 13 Ağustos 2020'de mutabakat zaptını imzalamıştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri