Ticaret Bakanlığı'ndan Yükselen Çimento Fiyatlarına Yönelik İnceleme Başlatıldı

Ticaret Bakanlığı çimento fiyatlarında yaşanan fiyat artışlarına dair incelemelerde bulunmaları için müfettiş görevlendirdi.

İnşaat sektöründe dinamo taşlarından birisi olan çimentoda yaşanan fiyat artışları Ticaret Bakanlığı'nın dikkatini çekti. Elde edilen son bilgilere göre Ticaret Bakanlığı çimento fiyatlarının yükselmesinin etmenlerini tespit etmek üzere müfettiş görevlendirdi.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN ÇİMENTO FİYATLARINA İNCELEME

İnşaat sektöründe çimento fiyatları son aylarda yaşanan fiyat artışları ile gündemden düşmüyor. Sektörün temel yapı taşlarından biri olan çimentoda yaşanan artışlar ise sektörü olumsuz yönde etkiliyor.

Çimento fiyatlarının artmasında ayrıca bazı iddialar da gündeme gelmişti. Fiyatların yükselmesinin devam etmesi ile birlikte Ticaret Bakanlığı'da konuya el attı. Bakanlıktan öğrenilen bilgilere göre; çimento cinsi ürüne ilişkin aşırı fiyat artışları, serbest rekabet ortamını bozucu eylem ve işlemler, çimento sektöründe yaşanan sorunlar ile riskli alanların tespiti ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin, sektördeki üretici, tedarikçi ve perakendeci nezdinde tüm yönleriyle araştırılmasını sağlayacak.

Müfettişler çimento fiyatlarında dikkat çeken oranlarda oluşan fiyat artışlarını tüm yönleriyle inceleyecekler. Çimento fiyatlarının artması özellikle inşaat ve emlak sektöründe büyük tepkilere neden olmuştu. Fiyat artışlarından sektörün büyük zarar gördüğü, bu artışların konut fiyatlarına yansıyacağı ve emlak sektörünün de yara alacağı uyarıları yapılmıştı.

Emlak Haberleri Haberleri