TKGM Düğmeye Bastı! Tapu İşlem Memuru Altında 15 Unvan Birleşecek

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 15 unvanı Tapu İşlem Memuru unvanı ile birleştirme kararı aldı. Tapuda hangi unvanlar birleşecek?

Aynı işi yaptığı belirlenen 15 unvan hakkında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yeni çalışma başlatıldı. Yapılacak olan çalışmanın sonucunda 15 unvan birleştirilecek. Tapu İşlem Memuru adı altında birleşecek olan unvanlar ile alakalı olarak Çevre ve Şehircikilik Bakanı Murat Kurum tarafından atılan imza ile hazırlanan yazı Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından hazırlanan yazı ile oluşturulan talebin onaylanması durumunda aynı işi yaptıkları belirlenen 15 kadro için bundan sonra sadece tek bir unvan kullanılacak ve bu 15 kadro Tapu İşlem Memuru adı altında toplanmış olacak.

TAPU İŞLEM MEMURU UNVANI ALTINDA BİRLEŞECEK OLAN 15 TAPU UNVANI HANGİSİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yazı ile aynı işlemi yaptıkları belirlenen 15 unvan şu şekilde sıralandı;

Mühendis,

Kadastro Teknisyeni,

Araştırmacı,

Sözleşmeli Büro Personeli,

Memur,

Bilgisayar İşletmeni,

Kontrol Memuru,

Sözleşmeli Tekniker,

Muhasebeci,

Programcı,

Sözleşmeli İdari Büro Görevlisi,

Sözleşmeli Uzman,

Arşiv Memuru,

Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni,

Uzman unvanı.

Bu unvan altında çalışan kişiler yapılan düzenlemenin ardından sadee Tapu İşlem Memuru adı altında istihdam edilecek. Yapılacak olan düzenleme sonrasında aynı işi yapmasına rağmen farklı unvanlar altında çalıştıkları için farklı ücretler alan kişiler arasında eşitlik sağlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde şu anda memur unvanı ile istihdam edilen çalışan sayısı 425 kişi olara belirlenirken;

3 bin 631 kişinin bilgisayar işletmeni unvanı ile,

537 kişinin teknisyen unvanı ile,

178 kişinin ise yukarıda yer alan diğer unvanlar statüsü ile istihdam edildiği belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri