TMSF Aynes Gıda Fabrikası ve Taşınmazlarını Satışa Çıktı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Aynes Gıda için satış ilanı yayımladı. 18 Haziran tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Aynes Gıda fabrikası satışa sunuldu.

18 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu “Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü” Satış Komisyonu Başkanlığı satış duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuru kapsamında alınan karar kapsamında TMSF'ye devredilen Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 'nün satışa sunulduğunu duyurdu.

Yayımlanan ilanda Aynes Gıda'nın TMSF tarafından satışa sunulacağı ilan edilirken, satış için belirlenen muhammen bedel ise 785 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Söz konusu taşınmazlar için ihaleye girmek isteyen kişi ya da kurumların 78 milyon 550 bin liralık teminat yatırması gerekiyor.

AYNES GIDA TMSF TARAFINDAN SATIŞA SUNULDU!

"Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (“Fon”) kayyım olarak atandığı Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait mal, hak ve varlıklar ile sözleşmelerden Fon Kurulu Kararı ile oluşturulan ve satışına karar verilen “Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü”, 6758 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun’un 19 ve 20’nci maddeleri ile 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 134’üncü maddesi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Tarafından Ticari ve İktisadi Bütünlük Oluşturan Mahcuzların Satışına İlişkin Yönetmelik (“Yönetmelik”) kapsamında, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde (“Şartname”) belirtilen kayıt ve şartlarla satışa çıkarılmıştır.

İhaleye son teklif verme tarihi 25 Temmuz 2022 olarak belirlenirken ihale saati ise saat 16:00 itibari ile sona erecek. Aynes Gıda satışı ise 26 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Emlak Haberleri Haberleri