TOBB / Hisarcıklıoğlu: Pandemi Nedeni İle Kapatılan İşyerlerine Doğrudan Kira Desteği Verilmeli!

Koranavirüs salgınında yaşanan yükseliş nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kısıtlama kararları açıklanmıştı.

Koranavirüs salgınında yaşanan yükseliş nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kısıtlama kararları açıklanmıştı. Açıklanan kararlar kapsamında milyonlarca esnaf için yeniden zorlu bir süreç başlarken yaşanan büyük ciro kaybı nedeni ile esnafın kira desteği talebi yeniden gündeme geldi. Konu hakkında açıklama yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile görüştüklerini dile getirdi. Esnafa kira desteği yardımı hakkında yaşanan son gelişmeler haberimizde..

Yeniden 30 binli sayılara ulaşan ve giderek artan koronavirüs vaka sayısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafındnan zorunlu kısıtlama kararları açıklanmıştı. Alınan karar kapsamında işyeri zorunlu olarak kapatılan ya da büyük ciro kaybı yaşayan esnafa kira desteği yardımı yapılması yeniden gündeme taşınmıştı.



TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU, HAZİNE VE MALİYE BAKANI LÜTFİ ELVAN İLEK KİRA DESTEĞİ YARDIMI İÇİN GÖRÜŞTÜ!



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapmış olduğu açıklama ile birliğe üye olan çok sayıda işyeri ve üyelerden gelen yoğun talep ile şikayetleri Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a ilettiklerini belirterek “Pandemi tedbirleri kapsamında kapanan veya ciddi ciro kaybı yaşayan işletmelerimizin ilave desteklere ihtiyaç olduğunu görüyoruz" diyerek çok acil olarak esnafa kira desteği yardımı yapılması gerektiğini söyledi.



Başkan Hisarcıklıoğlu çok acil olarak müjdeli haber beklediklerini belirterek acil olarak devletten kira yardımı, kredi borç ertelemesi, vergi ve prim borcu ödemelerine erteleme talepleri olduğunu söyleyerek “Bu taleplerimize sektörlerin diğer sorun ve önerilerinin tamamını başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan ve ilgili bakanlarımıza aktardık" dedi.



Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a aktarılan taleplerin ardından zor durumda olan esnaf yeni bir koronavirüs destek paketi beklemeye devam ederken esnafın ilk 3 acil destek beklentisi,



Kira yardımı,



Kredi borç ertelemesi,



Vergi ve prim borcu ertelemesi olarak sıralandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri