TOGG Fabrikasında Son Durum: Yerli Otomobil Boyahane Kurulumu Tamamlandı!

Türkiye'nin ilk yerli otomobil markası olmak için yola çıkan TOGG fabrikasında çalışmalar tüm hızı ile devam ederken yeni bir aşama daha tamamlandı.

Yerli otomobilin üretileceği Gemlik tesislerinde fabrika inşaatı büyük bir hızla devam ederken süreçte kritik bir üretim aşaması daha başarıyla tamamlandı. Türkiye'nin ilk yerli otomobilini üretmek için yola çıkan TOGG üretimde otomotiv sektörünün kalbinin attığı Gemlik bölgesini tercih etmiş ve fabrikasını buraya kuracağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen görkemli bir törenle temeli atılan fabrikada çalışmalar büyük bir hızla devam ederken TOGG yaptığı yazılı açıklama ile fabrikada yeni bir aşamanın daha tamamlandığını duyurdu. TOGG Gemlik Tesisindeki boyahane kurulumunun tamamlandığı ve ilk olarak boyasız denemelere başlandığı öğrenildi.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN BANTTAN İNECEK, İLK SATIŞ TARİHİ BELLİ Mİ?

Milyonlarca kişinin beklediği, belediyelerin şimdiden sipariş vermek için sırada beklediği yerli otomobil için ilk tarih 2023 senesinin ilk çeyreği olarak ilan edilmişti. TOGG fabrikasında ilk üretim 2022 senesinin son çeyreği itibari ile fabrikanın tamamlanmasının ardından başlayacak. 2022 yıl sonunda seri üretime başlayacak olan fabrikada üretilecek ilk yerli araba modelleri ise 2023 senesinin Mart ayı sonu itibari ile satışa hazır hale gelecek ve banttan inmeye başlayacak.

TOGG Gemlik Tesisi Yerli Otomobil Fabrikası inşaatında son olarak böylece boyahane kurulumu da tamamlanmış oldu. Avrupa'nın en temizi olacak şekilde tasarlanan boyahane bölümünde ilk olarak boyasız denemeler yapılırken bu aşamanın tamamlanmasının ardından boyalı denemelere geçiş yapılacak.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri