Tokat Niksar'da Mimarisiyle Gemiye Benzeyen Ev Bölgenin Simgesi Haline Geldi!

Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan ve mimarisi ile gemiye benzetilen ev görenlerin ilgisini çekiyor.

Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan ve mimarisi ile gemiye benzetilen ev görenlerin ilgisini çekiyor. 40 yıllık bir bina olan ev bölgenin simgesi haline geldi.

Türkiye'de ilginç mimari çalışmalara göre inşa edilen evler dikkat çekmeyi sürdürüyor. Bunlardan birisi de Toka'tın Niksar ilçesinde Cedit Mahallesi'nde iki sokağın birleşim noktasında inşa edilen ve adeta bir gemiye benzeyen ev oldu.



GEMİYE BENZEYEN EV



İki cephesi de farklı sokağa bakan 3 katlı evin bir tarafından 2 kat diğerinde ise kot farkı nedeniyle 3 kat bulunuyor. Üçgen şeklinde olan bina görenler tarafından bir gemiye benzetiliyor. Şu anda ev olarak kullanılan yapı çevredeki vatandaşların adres tarif etmede kullandıkları bir yer haline geldi.



40 yıllık bir bina olan 3 katlı evin dar bölümünde banyo ve tuvalet bulunuyor. Diğer bölümlerde ise daha geniş olması sebebiyle salon, yatak ve misafir odası gibi alanlar yer alıyor. Gemiyi andıran dar bölümünde pencere bulunmayan ev çevrede oldukça meşhur bir yapı oldu ve vatandaşlar evin önünde sıklıkla fotoğraf çektirmeye başladılar.





6 YIL ÖNCE SATILDI!



Bundan tam 40 yıl önce yapılan 3 katlı ve ilginç mimarili ev son olarak 6 yıl önce el değiştirdi. Oğlu ile evde yaşayan 70 yaşındaki Necmettin Kaşut evin fiyatının uygun olması nedeniyle satın alma işlemini gerçekleştirdiklerini belirtti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri