TOKİ 18 Yılda 3.5 Milyon Kişiyi Kira Öder Gibi Ev Sahibi Yaptı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ son dönemde sosyal konut projelerine ağırlık verirken gerçekleştirdiği büyük ucuz konut projeleri kampanyaları ile özellikle de alt gelir grubu kişilerin ucuz ev sahibi olmasını sağlıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ son dönemde sosyal konut projelerine ağırlık verirken gerçekleştirdiği büyük ucuz konut projeleri kampanyaları ile özellikle de alt gelir grubu kişilerin ucuz ev sahibi olmasını sağlıyor. Son 18 sene içerisinde 869 bin konut inşa eden TOKİ bu alanda örnek olmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesine alındıktan sonra sosyal konut projelerine ağırlık veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tüm dünya tarafından örnek gösterilmeye devam ediyor.



3,5 MİLYON KİŞİ TOKİ SAYESİNDE EV SAHİBİ OLDU



Alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları ile son senelerde büyük dikkat çeken TOKİ son senelerde gerçekleştirdiği büyük sosyal konut projeleri ile de dikkat çekiyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan son rakamlara göre kurum son 18 senede 869 bin adet depreme dayanıklı konut inşa ederken bu sayede 3,5 milyon kişinin de depreme dayanıklı evlerde oturmasını sağladı.



Konutların yanı sıra sosyal donatılarda inşa eden TOKİ bu süreçte 993 adet spor salonu, 3 bin 916 derslik kapasitesine sahip 1.086 adet okul, 266 adet hastaneve 96 adet sağlık ocağı, 19 adet üniversite binası, 71 bin 873 öğrenciye barınma imkanı sunan 189 adet yurt binası, 1.026 adet ticari iş yeri ünitesi, 42 adet kütüphane, 741 adet cami, 228 adet kamu hizmet binası, 19 adet stadyum başta olmak üzere toplam 14 bin 972 sosyal donatıyı da tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.



2020 YILINDA 100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR!



2019 senesinde 50 bin sosyal konut projesini hayata geçiren TOKİ 2020 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat sonrasında bu rakamı ikiye katlamış ve 100 bin konut olarak açıklamıştı.



Süreçte satışa sunulan 100 bin konuta başvuruda bulunan kişi sayısı 1 milyonu aşarken başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından başlayan kura çekilişlerine ise ne yazık ki korana virüs nedeni ile zorunlu olarak ara verilmişti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri