TOKİ 27 şehirde 12 bin konutluk arsayı satışa çıkardı

TOKİ Başkanlığı 29 Haziran ile 30 Haziran tarihlerinde düzenleyeceği açık artırma ile toplam 12 bin konutluk arsaları satacağını ilan etti. Yaklaşık 10 12 bin konutluk arsalar 27 ilde bulunuyor.

Maliyeti düşürülmüş ucuz konut üretimi için devletten satılık arsalar olacağı ilan edilmişti. Bu duyurular için Ağustos ayı beklenirken ilerleyen süreçte TOKİ Başkanlığı bir duyuru ile bu tarz bir satış işlemi gerçekleştireceğini duyurdu. Kurum ay sonunda iki günde gerçekleştirileceği ihaleler ile toplam 281 arsa satışı yapacağını ilan etti. Kurum duyurusunda arsa satışlarının ne zaman ve nasıl olacağını da açıkladı.

TOKİ'DEN 27 ŞEHİRDE SATILIK ARSALAR

Arsalar hakkında muhammen bedel ve metrekare büyüklükleri ile bilgi veren TOKİ "Muhammen bedeli 3.647.950.645₺ olan yaklaşık 1.757.461 m2 büyüklüğünde" açıklamasında bulundu. Arsalar için 29 Haziran 2022 Çarşamba 10.30 ve 30 Haziran 2022 Perşembe 10.30 saatlerinde iki ayrı oturum halinde açık artırma düzenleneceği bildirildi.

Arsaları almak için başvuru işlemlerini Emlak Muzayede ve TOKİ duyurularına göre tamamlayanlar ihale gün ve saatinde; Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binasında tekliflerini sunacaklar. İsteyenler internet üzerinden ihaleye dahil olabilecekler. Arsaları almaya hak kazanan ödemelerini ya peşin olarak yada yüzde 25 peşinat, yüzde 40 peşinat 36 vade ile yapacaklar.

Hangi şehirlerde arsa satışı olacağına ilişkin listeyi de paylaşan TOKİ Başkanlığı o şehirleri "Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Muğla, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Uşak" olarak açıkladı. Daha ayrıntılı bilgi ve başvurular için Emlak Müzayede sitesi incelenebilir.

Emlak Haberleri Haberleri