TOKİ 344 Lira Taksitle Kura Şartı Aramadan 2+1 Dairelerin Satışını Duyurdu!

TOKİ dar gelirli aileler için açık satış yöntemi ile kura ve çekiliş olmadan 2+1 daireleri aylık 344 lira sabit taksitlerde konut satışı yapacağını açıkladı.

TOKİ dar gelirli aileler için açık satış yöntemi ile kura ve çekiliş olmadan 2+1 daireleri aylık 344 lira sabit taksitlerde konut satışı yapacağını açıkladı. Açık satış sistemi nedir? TOKİ ödeme planı nasıl oluşturuluyor?

TOKİ tarafından sunulan imkanlar çerçevesinde dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olmaları için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Zaman zaman düzenlenen kampanyalar ve sunulan fırsatlar ile birlikte ev sahibi olmak çok daha kolay bir hal alıyor. TOKİ yeni dönemde Niğde projesi için daha önce kullandığı kura ve çekiliş yöntemlerini kullanmayacağını açıkladı. Tamamen açık satış sisteminin uygulanması bekleniyor.



TOKİ tarafından satılı yapılacak olan konutların farklı kategorilerde olduğu ifade ediliyor. Konutların tamamının alt gelir grubuna uygun şartlarda üretildiği ifade edildi. Günümüz şartlarında konut sahibi olmak pek çok vatandaş için bir hayal halini alırken, TOKİ tarafından sunulan avantajlı satışlara olan başvurunun da son derece fazla olduğu belirtildi.



TOKİ Açık Satışları Ne Anlama Geliyor?



TOKİ tarafından sunulan konutlar çok fazla başvuru alması ile gündeme geliyor. Bununla birlikte bazen bölgeye ve kategoriye göre yeterince başvuru almadığı ya da kuralarda adı çıkan kişilerin satın almaktan vazgeçtiği zamanlar da olunuyor.



Bu gibi durumlarda gerekli şartları sağlayan kişilere açık satış yoluyla konut satışı gerçekleştirilmektedir. Bu ise başvuru önceliğine göre yapılmaktadır. TOKİ tarafından belirli kategorilerde satışa çıkarılacak olan konutların fiyatları 240 ay vadeli olarak aylık sabit 344 lira olarak açıklandı.



TOKİ Ödemeleri Nasıl Yapılacak?



Hak sahipleri için konutları satış bedelinin yüzde 10’ü başvuru bedeli olarak kabul ediliyor ve belirlenen bankalara yatırılıyor. Ardından kalan tutar yüzde 0.49 faiz oranı ile 240 ay vadeyle ödenmektedir. Taksit ödemeleri sözleşme tarihini takip eden bir sonraki ay başlamaktadır. Ödemelerin tamamı eşit taksitler olarak yapılmaktadır.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri