TOKİ Kentsel Dönüşüm Projelerinde Hak Sahibi 2 Ev Birden Alabilir Mi?

TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerine sunulacak yeni evler için bedel tespit çalışmaları yapılıyor.

TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerine sunulacak yeni evler için bedel tespit çalışmaları yapılıyor. Peki bu bedel tespit çalışmalarında hak sahiplerine iki konut birden veriliyor mu? İşte TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerinde uyguladığı o sistem.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri vatandaşlar tarafından merak edilen başlıklar arasında.



Türkiye geneli çok sayıda şehir ve ilçede tamamlanan projelerle dikkat çeken TOKİ kentsel dönüşüm çalışmalarında ev sahibi olan vatandaşlara ise hakları bedel tespiti çalışmalarının sonuçlarına göre veriliyor.



TOKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ



TOKİ Başkanlığı tarafından arsa değeri yüksek ancak kentleşme ve yapı kalitesi düşük bölgelerde gerçekleştirilen Kentsel Yenileme projelerinde yüzlerce hak sahibi oluşuyor. Mahallenin büyüklüğüne göre bu sayı binlere kadar çıkıyor.



Vatandaşların kendi evlerine, konumuna büyüklüğüne ve değerine göre bedel tespit çalışması yapılıyor ve yeni projedeki hakları belirleniyor. Kurum bedel tespitlerinin nasıl yapıldığına dair açıklamasında, tapulu yapılar için arsa, bina ve eklenti olarak hesaplanırken kendisine ait olmayan arazi üzerinde tapusuz binası olanlara sadece enkaz (bina-yapı varsa ağaç) değeri üzerinden hesaplandığını açıkladı.



BİR HAK HAK SAHİBİ İKİ EV ALABİLİR Mİ?



TOKİ kentsel dönüşüm projelerinde bir ev sahibin hangi durumlarda iki ev alabileceğine ilişkin açıklamasında şu bilgileri verdi.



"Proje bazında kurulan komisyonca takdir edilen arsa ve bina değerinin TOKİ tarafından belirlenecek konut fiyatından yüksek çıkması durumunda, bu hak sahiplerine tespit edilen değere denk gelecek sayıda konut verilebilmesi için gerekli düzenleme İdarece yapılmaktadır."



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri