TOKİ yeni detayları duyurdu: Asgari ücretli çalışanlar 20 sene taksitle ucuz ev sahibi olacak

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişiye ucuz ev müjdesi geldi! TOKİ 240 ay taksitle ucuz ev satacak, vatandaşlar kira öder gibi taksitlerle ucuz ev sahibi olacak.

TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak tarihe geçecek olan 100 bin sosyal konut projesi için geri sayım başladı. Başvuru işlemlerinin 13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklama ile başlaması beklenen dev projede yeni detaylar ortaya çıktı. 

Projenin en öne çıkan detayı yükselen konut fiyatları nedeniyle artık ev sahibi imkansız hale gelen dar gelirli vatandaşların da kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak olması. Sadece yüzde 10 peşinat ve 20 yıl vade ile satılacak olan dev projede asgari ücretli kişiler bu sayede de düşük taksit imkanından yararlanarak ev sahibi olabilecek. 

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR, EMEKLİLER, ENGELLİLER, GENÇLER KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAK! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yürütülecek olan 150 bin sosyal konut projesi kapsamında bu sene dar gelirliler 81 ilde kira öder gibi ev sahibi olma imkanı elde ederken ayrıca altyapısı hazır olan arsalar da bu sene ilk kez satışa sunulacak. 

Bu sayede dar gelirli vatandaşlar ucuz arsalardan temin ederek üzerine imar planlarına uygun olarak kendi evlerini yapma imkanı elde edecekler. Önümüzdeki hafta Salı günü Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde düzenlenecek olan basın toplantısı ile detayları açıklanacak olan dev projede konut sayısı 250 bine çıkartılmıştı. 

TOKİ 250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURULARI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı son dakika açıklaması ile dev projede satışa sunulacak olan yeni sosyal konut projesini 250 bin adet olarak ilan etmiş, 100 bin arsanın da ev yapmak isteyen kişilere satışa sunulacağını söylemişti. 13 Eylül tarihinde başlayacak olan kampanyada ilk etapta başvurular toplanacak. 

Daha sonra illere göre belirlenecek olan başvuru sayılarına göre kura çekimleri yapılacak ve sözleşmeler imzalanarak kira öder gibi ev sahibi olacak olan kişiler belirlenecek. Konutlar yapılmaya başlanacak ve konutu teslim alarak oturmaya başlayan kişiler taksitlerini ödemeye başlayacaklar. 

Emlak Haberleri Haberleri