TOKİ'den Eminevime İtibar Zedeleme Davası

TOKİ Başkanlığı, Eminevim'e kampanya sloganında yer alan ifade nedeniyle itibar zedeleme davası açacağını duyurdu.

TOKİ Başkanlığı, Eminevim'e kampanya sloganında yer alan ifade nedeniyle itibar zedeleme davası açacağını duyurdu. Davaya ilişkin detaylar ise kurumun sosyal medya hesabından açıklandı.

Eminevim - Emin Grup A.Ş. son konut projelerinin birinin satışlarında TOKİ'nin ismini kullanarak bir kampanya yürütmüştü.



Söz konusu kampanya kapsamında duyurulan sloganda 'TOKİ'yi beklemek yok Eminevim var' ifadeleri kullanmıştı. TOKİ Başkanlığı söz konusu ifadelerin itibar zedelediğini ve bu durum için yasal süreç başlatıldığını ilan etti.



TOKİ'DEN EMİNEVİM DUYURUSU



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda sürece ilişkin bilgiler verildi.



TOKİ Başkanlığı paylaşımında, Eminevim tarafından yürütülen kampanyada kullanılan ifadenin TOKİ'nin izni olmadan kullanıldığını belirtti. Sosyal medyada sponsorlu olarak gerçekleştirilen kampanyada kullanılan ifadenin TOKİ kurumunun itibarına zarar verildiği açıklandı. Bu kapsamda Emin Grup A.Ş. için yasal süreç başlatılacağı duyuruldu.



TOKİ'nin Twitter Paylaşımı





TOKİ, Eminevim'e ilişkin yaptığımı paylaşımında *Son günlerde, Emin Grup AŞ'nin (Eminevim) bir kamu kurumu olan İdaremizin adını izinsiz kullanarak, “TOKİ'yi Beklemek Yok, Eminevim Var” şeklinde sponsorlu sosyal medya reklamları verdiği görülmektedir.



İlgili şirketin yapmış olduğu bu reklamlar, TOKİ'nin kamuoyundaki olumlu algısını zedelemektedir. Bugüne kadar 1 milyona yakın konut üretip yaklaşık 5 milyon vatandaşımızı ev sahibi yapan kamu kurumu olarak, TOKİ ismini reklamlarında izinsiz bir şekilde kullanan ve idaremizle hiçbir ilişkisi bulunmayan şirket hakkında yasal süreç başlatılacaktır." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri