TOKİ'nin İzmir Karşıyaka'da İhaleyle Toplam 112 Milyon TL'ye Sattığı Yeşil Alan Ve Spor Tesisi Alanı İmarlı İki Arazi Büyük Tartışma Yarattı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde iki arazinin Toplu Konut İdari Başkanlığı (TOKİ) tarafından 9 Temmuz 2020'de gerçekleştirilen ihaleyle satılması tepkiye neden oldu.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde iki arazinin Toplu Konut İdari Başkanlığı (TOKİ) tarafından 9 Temmuz 2020'de gerçekleştirilen ihaleyle satılması tepkiye neden oldu. 21 dönümlük rekreasyon alanı ve 10 dönümlük spor tesisi alanı toplamda 112 Milyon TL'ye satıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay gerçekleştirilen satış nedeniyle TOKİ'ye büyük eleştirilerde bulundu.

İzmir'in Karşıyakla ilçesinde iki arazi için geçtiğimiz 9 Temmuz'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale yapıldı. Ankara'da gerçekleştirilen ihalede deniz kenarında bulunan 21.432 metrekarelik rekreasyon alanı ismi açıklanmayan bir şirket tarafından 52 Milyon TL'ye satın alındı. Aynı gün gerçekleştirilen ihalede aynı bölgede yer alan ve imar planında açık spor tesisleri alanı olarak geçen 10.544 metrekarelik alan da yine ismi açıklanmayan bir şirkete 60 Milyon TL'ye satıldı.



YEŞİL ALAN VE SPOR TESİSİ ALANI İHALEYLE SATILDI



TOKİ'nin düzenlediği ihale ile alakalı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay bir açıklama yaparak, “İmar planına göre resreasyon alanı olan arzinin 2.700 metrekarelik bölümü yol ve denizde kalıyor. Biz belediye olarak ihaleye katıldık. Belirtilen arazi 25 Milyon TL'ye satışa çıkarılmıştı. Hale sonucunda 52 Milyon TL'ye satıldı. İmarda yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak geçtiği için biz belediye olarak bu araziyi satın almak istedik. Bu imar planıyla belediye haricinde kimsenin işine yaramaz satılan arazi. İhaleyi kazanacağımızı düşündük ancak kıran kırana bir mücadele oldu. Yeşil alan ve spor tesisi alanı için neden bu kadar büyük paralar verildi anlayamıyoruz.” dedi.



SADECE DENİZİN KENARI DEĞİL DENİZİN İÇİ BİLE SATILDI İDDİASI!



Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay eleştirilerine devam ederek, “TOKİ tarafından ihaleyle satılan arazilerin bulunduğu bölgede ciddi bir rant yapılaşması olmuştur. Yeşil alanların yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Ancak uygulamada farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı plan değişikliği yaparak bu alanları imara açabiliyor. Bu şekilde çok örnek gösterebiliriz. Denize bitişik olan bu alan böylelikle ranta açıldı. Hatta kot hesabına göre sadece denizin kenarı değil denizin içi de ranta açıldı. Resmen denizi sattılar.” ifadelerini kullandı..



KARŞIYAKA BELEDİYESİ YASAL YOLLARA BAŞVURACAK



TOKİ ihalesi ile gerçekleştirilen satışın hayırlı olmasını dilemediğini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Hayırlı olsun demeyeceğim. Bu alanların satılmaması için çok ikazda bulunduk ancak başarılı olamadık. İmkanlarımızı zorlayarak ihaleye katıldık ama orada da aşırı fiyatlamadan dolayı ihaleyi kazanamadık. Karşıyaka için çok dramatik bir durum. Bu kadar büyük bedeller ödeniyorsa bu bölgelerin ranta açılmaması mümkün değil. Biz herhangi bir yapılaşmama olmaması için yasal bütün yollara başvuracağız.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri