TOKİ'nin Sel Mağdurları İçin Giresun'da Yapacağı Konutları Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'un Dereli ve Doğankent ilçelerinde gerçekleşen ve büyük tahribata neden olan sel felaketinin ardından bölgede inceleme yapmak için bu kente gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'un Dereli ve Doğankent ilçelerinde gerçekleşen ve büyük tahribata neden olan sel felaketinin ardından bölgede inceleme yapmak için bu kente gitti. Burada yaptığı açıklamalarla müjdeleri sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni konutların inşasından esnaflara hibe desteğine kadar çok sayıda yeni uygulamayı devreye aldıklarını söyledi.

Giresun'un Dereli ve Doğankent ilçeşerinde gerçekleşen sel felaketinin izlerinin silinmesi için yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Giresun'a giderek incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamalarla sel felaketi nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara çok sayıda müjde verdi.



GİRESUN'DA YARALAR SARILIYOR!



Devletin bu sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşların yanında bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Felaket gerçekleştiği andan itibaren İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ve Tarım ve Orman Bakanımızı bölgeye gönderdik. Yaşanan mağduriyetler tespit edilmiş ve yaraların sarılması için acil kodu ile harekete geçilmiştir. Dereli ve Doğankent'te kullanılmak üzere 20 Milyon TL'lik bir kaynağı AFAD'a aktardık. Ziraat Bankası ve Halbank'ın bölgedeki vatandaşlara kullandırdığı kredilerin ödemelerinin ötelenmesini sağladık.” dedi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ESNAFA HİBE MÜJDESİ



Esnaflara özel bir müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esnaflarımızın mağdur olduklarını görüyoruz. Sel felaketi onları çok zor duruma düşürdü. Biz de bunu görerek harekete geçiyoruz. Tüm esnafımızın 50.000 TL'ye kadar olan zararlarının tamamını, daha çok miktarda zarar gören esnafımızın 50.000 TL'lik kısmını hibe olarak karşılıyoruz. Ayrıca afetten zarar gören KOBİ'ler için 100.000 TL'ye kadar faizsiz kredi veriyoruz. Ayrıca selden zarar gören belediyelere de 25 Milyon TL hibe ettik.” ifadelerini kullandı.



TOKİ'NİN DERELİ VE GİRESUN'DA YAPACAĞI YENİ KONUTLARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDELEDİ!



Yeni konutların inşa edilmesine hemen başladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ'nin Dereli ilçesinde yapacağı 142 konutun inşaat çalışmalarına başlandı. Doğankent'te de aynı şekilde 120 konut yapılacak. Bunların yanında köylerde de 250 konut inşa edilecek. Bu konutların altında ahır üstünde ise konut olacak. Bunun toplam bedeli ise 1 Milyar 290 Milyon TL oalcak.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri