Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Değiştirildi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 5403 sayılı kanun uygulamaları duyuru değişikliği yayımladı. Detaylar haberimizde...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 5403 sayılı kanun uygulamaları duyuru değişikliği yayımladı. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 5403 s. Kanun Uygulamaları hakkında bölge müdürlüklerine duyuru yayımladı.



Yayımlanan duyuruda 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu, 15.05.2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile değiştirildiği açıklandı.



Tarımsal Arazilerin İntikal ve Miras Taksimi İşlemlerinde Önemli Değişiklikler Yapıldı



Söz konusu kanun değişikliği ile asgari tarımsal arazi büyüklüğü ve yeterli gelirli tarımsal arazi büyüklüğü kavramları tanımlanmış, belirlenen büyüklükteki tarımsal araziler üzerinde gerçekleştirilecek mülkiyeti aktarıcı nitelikli işlemlerin yanı sıra, intikal ve miras taksimi işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldı.



Yapılan önemli değişikliklerden biride "5403 sayılı Kanunda 6537 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik ile, tarım arazileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen büyüklüklerin altında ifraz edilemeyecek, hisselendirilemeyecek, pay ve paydaş sayısı artırılamayacaktır." hükmü oldu.



5403 Sayılı Kanun Uygulamaları Duyuru Değişikliği İlanını Okumak İçin TIKLAYINIZ...



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri