Torba Yasaya Girmişti! Yeni Ek Fiyat Farkı Kararnamesi De Sınıfta Kaldı

İnşaat malzemelerine gelen rekor zamlar nedeni ile büyük zarara uğrayan ve devam eden işleri tamamlayamayacak hale gelen kamu müteahhitleri zora girmişti.

İnşaat sektöründe yaşanan kriz tüm hızı ile devam ederken bu süreçte hatırlanacağı üzere zarar eden müteahhitler için hükümet tarafından fiyat farkı kararnamesi çıkartılmıştı. Ancak çıkartılan kararnamenin yaşanan sorunları çözmekten çok uzak kalması nedeniyle yeni bir ek fiyat farkı kararnamesi gündeme gelmişti.

Özellikle de demir ve çimento fiyatlarına yapılan fahiş zamlar ile devam eden işlerde artık çalışamaz hale gelen kamu müteahhitleri iflas etme noktasına gelirken devam eden kamu projeleri de tehlikeye girmişti. Müteahhitler batıyoruz feryadı ile dinamik fiyat farkı kararnamesi ve şartsız tasfiye hakkı talep etmişti.

TORBA YASAYA GİREN EK FİYAT FARKI KARARNAMESİ BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından 4 Nisan 2022 tarihinde yapılan açıklama ile torba yasaya yeni fiyat farkı kararnamesinin ekleneceği açıklanmıştı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri tarafından basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Bakan Nebati tarafından kamuya iş yapan müteahhitlere dinamik fiyat farkı ile tasfiye hakkı verilmesi için çalışma yaptıklarının açıklandığı iddia edilmişti.

Dün gece yarısı itibari ile söz konusu düzenleme AK Parti tarafından meclise verilen yeni torba yasa kanun teklifine eklenirken ne yazık ki müteahhitlerin talepleri yine karşılanmadı.

3 AYLIK SÜRE VERİLMESİ VE TASFİYE ORANININ DÜŞÜK OLMASI TEPKİ ÇEKTİ!

Verilen yeni kanun teklifini değerlendiren İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında fiyat farkı verilecek süre aralığının sadece 3 aylık bir zaman dilimi ile kısıtlanmasını ve işin devamını kapsamamasını, yüzde 15 gibi düşük bir tasfiye oranı verilmesini ve fiyat farkı oranı yetersizliğini eleştirerek acilen düzenlenmesini talep etti.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri