Torunlar GYO İddiaları Yanıtladı: Kanal İstanbul Güzergahı Üzerinde Arsa Yatırımı Var Mı?

Gazeteci Murat Ağırel tarafından yayımlanan Kanal İstanbul güzergahı üzerinde arsa alanlar listesi içerisinde yer alan Torunlar GYO sahibi Aziz Torun iddialar hakkında açıklama yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklama ile Kanal İstanbul'da arsası olan şirketler arasında mı, Kanal İstanbul'da arsa alanlar kimler?

Kanal İstanbul'da arsa alanlar hakkında yapılan haberler kamuoyu tarafından da yakından takip edilirken gazeteci Murat Ağırel konuya ilişkin özel bir haber hazırlayarak liste yayımlamıştı.

Yayımlanan listede Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarından biri olan Torunlar GYO yönetim kurulu başkanı Aziz Torun'da yer almıştı. İddialar üzerine şirketten açıklama geldi.

TORUNLAR GYO KANAL İSTANBUL'DA ARSASI OLAN ŞİRKETLER ARASINDA MI?

Murat Ağırel tarafından hazırlanan haberin büyük yankı uyandırması üzerine Torunlar GYO tarafından karşı açıklama yayımlandı. Kanal İstanbul güzergahı üzerinde Aziz Torun tarafından arsa yatırımı yapıldığı iddiaları üzerine şirket tarafından yayımlanan açıklamada iddialar reddedilerek "Torunlar GYO'nun ve Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un direkt olarak Kanal İstanbul güzergahında yer alan bir arazisi bulunmamaktadır.

Başakşehir Kayabaşı olarak adlandırılan bölgede toplam 60.832 m2 büyüklüğündeki üç ayrı arazi, Kanal İstanbul projesinin henüz gündemde olmadığı 2008 yılında Torunlar GYO tarafından satın alınmıştır. Üstelik bu arazilerin Kanal İstanbul güzergâhı ile direkt bir yakınlığı söz konusu değildir. Kayabaşı'nda yer alan bu araziler ile ilgili bilgiler, Torunlar GYO'nun Faaliyet Raporlarında 10 yıldır yer alan kamuya açık bilgilerdir" ifadelerine yer verildi.

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde arsa yatırımı yapan şirketler projenin hayata geçirilmesi durumunda borsada hisse değeri yükselişi yaşayacağı beklentisi ile de yakından takip edilirken kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyor. Yine projede rant iddiaları nedeni ile erken dönemde arsa yatırımı yapan yabancılar da tartışmalara neden olabiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri