Torunlar İnşaat GYO Kanal İstanbul Güzergahındaki Arsalara Dair Basın Açıklaması

Kanal İstanbul Projesinin güzergahında arsa alanlara dair yayımlanan bazı iddialar üzerinde Torunlar İnşaat bu iddialara dair basın açıklaması yayımladı.

Torunlar İnşaat GYO tarafından yayımlanan basın açıklamasında, son dönemlerde bazı basın yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin yanıt verildi. Kanal İstanbul Projesine yönelik ortaya atılan iddialara dair yapılan açıklamanın detayları.

TORUNLAR İNŞAATTAN O İDDİALARA YANIT

Kanal İstanbul Projesinin güzergahında yer alan arsaların el değişimine ilişkin bazı basın organlarında, çeşitli iddialar yer aldı. Bu iddialardan bir tanesi de Torunlar İnşaat adına yapıldı. Firma resmi sitesinden yayımladığı basın açıklamasında bu iddiaların doğru olmadığını vurguladı.

Firmanın projeye yakın olan arsa ve arazilerine ilişkin detaylı bilgilerin paylaşıldığı basın açıklamasında ne Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun’un şahsına ne de Torunlar GYO’a ait direkt Kanal İstanbul güzergâhı üzerinde yer alan bir arazisi bulunmadığı ifade edildi.

Basın Açıklamasının Devamında;

Yayımlanan basın açıklamasının devamında ise firmanın daha önceki dönemlerde bölgeye bağlantılı sayılabilecek arsa ve arazileri hakkında bilgiler verildi. Bölgede toplam sahip olunan arsaya veriler paylaşan Torunlar İnşaat GYO basın açıklamasında "Başakşehir Kayabaşı olarak adlandırılan bölgede toplam 60.832 m2 büyüklüğündeki üç ayrı arazi, Kanal İstanbul projesinin henüz gündemde olmadığı 2008 yılında Torunlar GYO tarafından satın alınmıştır.

Üstelik bu arazilerin Kanal İstanbul güzergâhı ile direkt bir yakınlığı söz konusu değildir. Kayabaşı’nda yer alan bu araziler ile ilgili bilgiler, Torunlar GYO’nun Faaliyet Raporlarında 10 yıldır yer alan kamuya açık bilgilerdir." ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasının sonunda ise söz konusu basın organlarından yanlış bilgi verici iddiaların yayından kaldırılmasının talep edildiği bilgisi verildi.

Emlak Haberleri Haberleri