Tozkoparan Kentsel Dönüşümde Son Durum: Yıkım Başladı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm konusunda en fazla sorun yaşanan bölgeler arasında yer alan Tozkoparan Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde riskli alan kararının çıkmasının ardından riskli yapıların yıkım süreçleri de resmen başladı. Tozkoparan kentsel dönüşüm 2021 ile son durum ne, iptal edildi haberleri doğru mu, yıkım tarihi uygulamaya alındı mı?

Kentsel dönüşüm konusunda atılan tüm adımlara rağmen taraflar arasında anlaşmazlıklar nedeni ile süreçte sorunlar yaşanmaya devam ederken bunlardan biri de Tozkoparan Mahallesi kentsel dönüşüm projesi olarak öne çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürecin hızlandırılması adına Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında riskli alan ilan edilen bölge yıkımlar başladı.

Ancak bazı Tozkoparan Mahallesi sakinleri zorla evlerinden çıkarıldıklarını iddia ederek kentsel dönüşüm projesini protesto etmek amacı ile gösteri düzenlendi. Elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri kesilen kişiler pandemi nedeni ile ekonomik sıkıntı içerisinde olduklarını belirterek taşınmak istemediklerini dile getirerek projeyi protesto etti.

TOZKOPARAN MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM 2021! YIKIM TARİHİ GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından süreci hızlandırmak adına Resmi Gazete kararı ile Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm süreci resmen başlatılmıştı. Bundan 4 ay kadar önce bakanlık tarafından taşınmaz sahiplerine karar tebliğ edilerek evlerini boşaltmaları ve yıkım yapılacağı ilan edilmişti.

Aradan geçen süre zarfında mahallede oturan kişilerin büyük bölümü evlerini boşaltırken evlerini boşaltmayan kişiler ise sık sık eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışmış, ancak tüm tepkilere rağmen yıkım kararından geri adım atılmıştı. Süreçte doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri iptal edilen vatandaşların evlerinde yıkım sürece zorla tahliye kararı ile başlarken evleri yıkılan kişiler pandemi ve ekonomik koşulları sebep göstererek yıkımlara tepki gösterdi. Tozkoparan Mahallesi kentsel dönüşüm projesi ile İstanbul'da büyük bir kentsel dönüşüm krizi de sona erdirilmiş olacak.

Emlak Haberleri Haberleri