Trabzon Yeni Havalimanı'na Kavuşuyor! Deniz Dolgusu Üzerine Yapılacak Trabzon Havalimanı Ne Zaman Açılacak?

Trabzon'da yeni bir havalimanı yapılması için çalışmalar başlıyor. Mevcut pist alanının yetersizliği nedeniyle deniz dolgusu üzerine üçüncü havalimanı Trabzon'a yapılacak.

Türkiye'de hava yolu ulaşımının kolaylaştırılması adına birçok havalimanı projesi gerçekleştiriliyor. Giresun - Ordu Havalimanı sonrası yapımı devam eden ve bu yıl içerisinde hizmete girecek olan Rize - Artvin Havalimanı'nın ardından, üçüncü kez deniz dolgusu üzerine havalimanı inşası yapılacak olan havalimanı Trabzon'a yapılacak.

DENİZ DOLGUSU ÜZERİNE ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon'a yeni bir havalimanı yapılacağını duyurarak bunun için yeni pist ve havalimanı çalışmasının önümüzdeki aylarda netleşeceğini söyledi. Mevcuttaki tek pistin yeterli olmadığının altını çizen Cora, Trabzon Havalimanı'nın bölgenin en eski havalimanlarından biri olduğunu ifade ederek, yolcu taşıma kapasitesinin maksimum seviyede olduğunu ve yılda 3,5 milyon civarında yolcu taşındığını söyledi.

Ancak büyük uçakların havalimanını kullanması durumunda alan yetersizliği problemiyle karşı karşıya kalındığını, bu nedenle yeni bir havalimanı yapılmasının zaruretten kaynaklandığını ifade etti. Cora, '' Yeni bir havalimanı yapılması rantabl ve fizibl bir projedir. Trabzon'un bölgesine katkı sağlayacak, ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak bir projedir. Bu sebeple 2022 yılı yatırım programına Trabzon yeni havalimanı olarak girmiştir'' dedi.

PROJE ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA NETLEŞECEK

Mevcuttaki havalimanı hizmet vermeye devam ederken, aynı zamanda yeni havalimanı için de çalışmalar başlıyor. Mevut havalimanının deniz dolgusu şeklinde yapıldığında bunu merkezi bütçeden yapılması durumunda, şimdiki havalimanının bulunduğu yerin yine lojistik merkez olarak kullanılacağını söyleyen Cora, mevcut havalimanının ilerde farklı bir amaçla kullanılabileceğini ancak şu an hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

Yapım modeli değiştirilirse merkezi bütçeden değil de yap-işlet-devret modeli ile yapılırsa, bu kez de mevcut havalimanını yap-işlet kapsamında değerlendirilmesi söz konusu olabilecek. Trabzon havalimanı projesi ile ilgili ayrıntılar önümüzdeki aylarda netleşerek çalışmalara başlanacak.

Öte yandan havalimanının deniz tarafının alt kısmında yer alan Trabzonspor Tesisleri'nin de kamulaştırma alanına dahil edileceğinin altını çizen Cora, Trabzonspor Tesisleri'nin kamulaştırılacağını ve bir dolgu ile birlikte olacağını ifade etti.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri