Trabzon'da bungalov evlere yoğun talep! Günlük kirası 300 dolar

Trabzon'da bungalov evlere yoğun ilgi gösteriliyor. Trabzon Çaykara'da yer alan Uzungöl'deki bungalov evler hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağında. Kiralar ise 300 dolardan başlıyor.

Son aylarda apartmanda yaşamaktan çok müstakil ev trendi başladı. Türkiye’nin en doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan illerden biri olan Trabzon’da da bungalov evlere yoğun talep var. Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, hem yerli hem de yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor. Bölgede otel ve pansiyonların tam kapasiteye ulaştığı ifade ediliyor.

Trabzon’da bungalov evlere yoğun talep

Konu hakkında konuşan Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, Körfez ülkelerinden bölgeye rağbet olduğu için konaklama ücretlerini dolar üzerinden belirlediklerini söyleyerek, fiyatların diğer tatil yerlerine göre uygun olduğunu söyledi.

Trabzon’un doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olması, özellikle Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl’de, yaz turizm sezonu hareketliliği yaşanıyor. Uzungöl’e Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan ve İsrail’den charter seferlerle turist kafilelerini ağırladıklarını söyleyen Akyüz, otel ve pansiyonların tam kapasiteye ulaştığı turizm merkezinde yoğun rağbet gören ahşap bungalov evlerin geceliğinin 300 doları aştığı belirtiliyor. Uzungöl’de bulunan otellerde ise çift kişilik günlük oda fiyatı ortalama 100 dolar olarak belirlendi.

Kimse fiyatlardan şikayetçi değil

Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, fiyatların diğer tatil bölgelerine göre çok daha ucuz olduğunu söyleyerek, Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi sonucunda fiyatların yüksek gibi geldiğini ancak yabancı turist için uygun olduğunu söyledi.

Turizmci Mehmet İnan ise konaklama fiyatlarının en lüks villa tipi bungalov evler üzerinden değerlendirildiğini söyleyerek, bungalov evleri kişi sayısı ile değerlendirmek gerektiğini ve özellikle Orta Doğu pazarından daha çok bungalov evler tercih edildiğini dile getirdi.

Ürettikleri bungalov evlerin 10 kişilik bir ailenin rahatça kalabileceği şekilde dizayn ettiklerini ve kişi başı olarak değerlendirildiğinde fiyatların çok daha uygun olduğunu söyledi. Yabancı turistlerin ise söz konusu fiyatlardan şikayetçi olmadığı hatta oldukça uygun bulduğu da söylenenler arasında yer alıyor.

Emlak Haberleri Haberleri